Homemade hazelnootpasta

Beoordeel dit recept

Dit heerlijke recept en vele andere recepten vind je terug in foodies januari 2015: WOW, Wintersmaken!

Bestel snel!

Bereiding

Wat hagelslag betekent voor Nederland, is Nutella voor Italië. De Italiaanse hazelnootpasta Nutella gaat terug naar 1946 toen Pietro Ferrero, een Italiaanse bakker uit Piemonte, wegens een tekort aan cacao een chocoladepasta maakte met hazelnoten. De pasta viel meteen in de smaak en veroverde, in tegenstelling tot de hagelslag, in enkele decennia de hele wereld.

  1. Je eigen hazelnootpasta maken is helemaal niet moeilijk.
  2. Rooster 200 g gepelde hazelnoten ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Schep ze tussendoor regelmatig om.
  3. Verwijder de velletjes van de hazelnoten door de noten in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven. Laat ze afkoelen en draai ze in een keukenmachine zeer fijn, tot de noten hun olie beginnen los te laten.
  4. Verbrokkel 250 g extra pure chocolade.
  5. Breng 100 ml melk met 100 ml slagroom en 30 g suiker aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat hem smelten.
  7. Voeg de hazelnoten toe en roer goed door elkaar.
  8. Giet in potten en laat afkoelen.

Abonneer je op foodies!

Laat onze overheerlijke recepten je iedere maand inspireren. Kies voor een abonnement op foodies!

Naar de webshop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van aankomende uitgaves, speciale aanbiedingen & de nieuwste kooktips!