Bereiding

  1. Was de aubergines. Halveer ze in de lengte. Snijd elke helft 3 maal in vanaf de punt tot ca. 1 cm van de steel. Bestrooi de aubergines op alle snijvlakken met wat zout. Leg de aubergines in een vergiet en laat ca. 30 minuten staan.
  2. Spoel de aubergines af met koud water en dep ze goed droog. Verhit de olijfolie in een ruime, ovenbestendige pan. Leg de aubergines met het snijvlak in de hete olie en bak ze op matig vuur 6-7 minuten, tot ze mooi donker gebakken zijn.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Keer de aubergines om en verdeel ui, de knoflook en de rozemarijn rondom de aubergines. Bak nog 3-4 minuten, tot de ui glazig wordt. Voeg de tomaten toe en blus het geheel af met de passata. Bestrooi met zout en peper.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het geheel, maar zorg dat de vorm van de aubergines nog mooi zichtbaar is. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven. Lekker met brood en olijfolie.
Due Palme wijnpakket

3x2 flessen

Due Palme wijnpakket
€44,-

Receptuur, foodstyling, fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren