Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cafe liegeoise recept

Café liegeoise

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Sla de slagroom luchtig tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast. Doe de (verse) eieren in een metalen kom samen met de suiker, en klop deze au bain-marie luchtig, net als een sabayon. Neem de metalen kom, wanneer de eieren warm zijn (70 graden), uit het warmwaterbad en klop de eieren (met behulp van een mixer) tot ze afgekoeld en luchtig zijn.

  2. Smelt intussen de chocolade in een schone droge metalen kom au bain-marie. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de luchtige eiermassa. Als laatste voeg je de slagroom toe door eerst twee tot drie eetlepels slagroom aan de chocolade massa toe te voegen en deze te vermengen (zo kan de warme chocolade alvast ‘wennen’ aan de koude slagroom) Voeg daarna in twee stappen de overige slagroom toe en vermeng het geheel tot een mooie mousse. Zet 3 uur in de koelkast.

  3. Verdeel de chocolademousse over 12 dessertglazen en verdeel de crème fraîche eroverheen. Verkruimel de biscuitjes. Bestrooi de chocolademousse met de koekkruimels en serveer koud. Garneer eventueel met extra chocolade.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)