Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Citroentaart met meringue

Citroentaart met meringue

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed voor het deeg de bloem, de poedersuiker, een snufje zout, de boter in stukjes en 1-2 el koud water met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen snel tot een glad deeg. Leg het deeg afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Vet een springvorm (ca. 18 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Rol het deeg op een beetje bloem rond uit (ca. 22 cm Ø). Leg het in de vorm en druk het bij de rand aan. Beleg met bakpapier en vul met erwten.

  3. Bak de bodem ca. 15 minuten in de oven. Neem het papier met de erwten uit de vorm en bak de bodem ca. 10 minuten verder. Laat hem afkoelen.

  4. Week voor de vulling de gelatine in koud water. Was 1 citroen, droog hem af en rasp de schil dun eraf. Pers alle citroenen uit. Meet 150 ml sap af. Breng met de citroenschil, de suiker en de boter aan de kook. Neem van het vuur. Roer de eieren en 2-3 el van de citroencrème glad. Roer het vervolgens door de rest van de crème. Knijp de gelatine uit en los hem op in de hete crème. Vul de bodem met het mengsel. Laat hem eerst afkoelen, zet hem daarna minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast.

  5. Klop voor de meringue de eiwitten en het citroensap stijf. Voeg daarbij geleidelijk de suiker toe. Verdeel het eiwit eroverheen en bruineer het licht met een gasbrander of onder de grill.

Per portie: 410 kcal | 48 g koolhydraten | 6 g eiwit | 20 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)