Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Tapenade

Focaccia

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 200 g bloem met het semolinameel, ½ tl zout en de gedroogde gist. Meng er 2 el olijfolie doorheen tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg ca. 150 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en laat het afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Kneed het deeg kort door. Rol het deeg plat uit op een met olie ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals ca. 20 minuten rijzen op een warme plaats.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Druk met de vingertoppen kuiltjes in het deeg. Druppel 1 el olijfolie over het deeg en bestrooi met peper en grof zeezout. Was de rozemarijn en schud hem droog. Ris de naaldjes van de takjes en verdeel ze over het deeg. Bak de focaccia in de oven in ca. 10 minuten goudbruin.

Per portie: 333 kcal | 49 g koolhydraten | 9 g eiwit | 11 g vet

Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)