Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de aardappels en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met 1 el olie, bestrooi ze met zout en peper en verpak elke aardappel met een takje tijm in aluminiumfolie. Pof de aardappels ca. 50 minuten in de oven.
- Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de knoflook, de rozemarijn en een snufj e zout door 150 g zachte boter. Snijd de wortel van de krop sla zodat de sla in bladeren uiteenvalt. Was de sla in koud water en laat hem goed uitlekken.
- Verhit een grillpan. Wrijf de entrecotes in met 1 el olie en gril ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de entrecotes ca. 4 minuten rusten.
- Verhit 1 el boter in een pan en bak de sla ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de entrecotes met de rozemarijnboter, de gepofte aardappels en de kropsla.
Foto’s: foodies