Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Genoisedeeg

Genoisedeeg

  • Uitdagend

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de suiker en de eieren in een mengkom en klop ze au bain-marie tot het mengsel ca. 30 °C is. Neem de kom uit het waterbad en klop het mengsel met de mixer op de middelste stand in ca. 10 minuten schuimig. Klop opnieuw 10 minuten met de mixer op de laagste stand tot het mengsel volledig is afgekoeld.

  2. Smelt de boter. Zeef de bloem en een snuf zout op het beslag en spatel er voorzichtig doorheen. Voeg de warme boter toe. Verdeel het beslag over 2 ingevette en met bloem bestoven vormen (22 cm doorsnede) en bak ca. 30 minuten. Stort het gebak op een taartrooster en verwijder de vorm. Draai de taartbodems elk kwartier een kwartslag tot ze volledig afgekoeld zijn, zo blijven ze niet aan het rooster kleven.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)