Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Hachee

Hachee

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 30 minuten wachttijdca. 3 u. en 30 min. wachttijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Denk je aan Hollandse kost, dan denk je aan hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerkend voor de Nederlandse keuken. De specerijen, kruidnagel en foelie mogen niet ontbreken.

Bereiding

  1. Snijd voor de hachee het vlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees, evt. in porties, rondom goudbruin in.

  2. Pel intussen de uien en snijd ze in partjes. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze licht bruin kleuren. Voeg het vlees, de specerijen, de bouillon, de ontbijtkoek, de appelstroop en de azijn toe. Leg het deksel op de pan en stoof op laag vuur in ca. 3,5 uur gaar. Lekker met romige aardappelpuree en bieslook.

Per portie: 715 kcal | 47 g koolhydraten | 57 g eiwit | 32 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)