Denk je aan Hollandse kost, dan denk je aan hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerkend voor de Nederlandse keuken. De specerijen, kruidnagel en foelie mogen niet ontbreken.
Denk je aan Hollandse kost, dan denk je aan hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerkend voor de Nederlandse keuken. De specerijen, kruidnagel en foelie mogen niet ontbreken.
Pas op
Het vlees heeft echt lang de tijd nodig om zacht te worden. Op het moment dat het vlees perfect gaar is, is het bindweefsel nog te hard en te koud om te eten, die heeft veel langer de tijd nodig om gaar te worden. Zet het vuur laag en laat het nog langer sudderen. Let op: als je het vuur te hoog zet, dan wordt het vlees taai en droog.
Bereiding
Snijd voor de hachee het vlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees, evt. in porties, rondom goudbruin in.
Pel intussen de uien en snijd ze in partjes. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze licht bruin kleuren. Voeg het vlees, de specerijen, de bouillon, de ontbijtkoek, de appelstroop en de azijn toe. Leg het deksel op de pan en stoof op laag vuur in ca. 3,5 uur gaar. Lekker met romige aardappelpuree en bieslook.
Per portie: 715 kcal | 47 g koolhydraten | 57 g eiwit | 32 g vet
Tip
Heb je nog een restje bier in een flesje of een beetje wijn over van gisteravond? Giet het in je stoofpot! Dat zijn de smaken waardoor je stoofpot nóg intenser wordt.
Wat vind jij van dit recept?