Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Lamsoortjes met spek, aubergine en mozzarella

Lamsoortjes met spek, aubergine en mozzarella

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verhit een grillpan. Snijd de aubergine in dunne plakken en wrijf de plakken in met 1 el olijfolie. Gril een ruitpatroon op beide kanten van de plakken en bestrooi ze met zout en peper.

  2. 2 Leg de plakken spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het spek in ca. 10 minuten knapperig in de oven. Leg de plakken aubergine de laatste ca. 5 minuten bij het spek in de oven. Was de lamsoor in ruim koud water en laat hem goed uitlekken.

  3. 3 Verhit de boter in een ruime pan en stoof er de lamsoor zeer kort in. Breng op smaak met peper. Verdeel de lamsoor en de aubergineplakken over borden. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel de stukjes samen met het spek over de borden. Druppel er 1 el olijfolie overheen.

Per portie: 338 kcal | 19 g koolhydraten | 14 g eiwit | 23 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)