Millefeuille van Drentse kniepertjes met peer en kaneelroom
Eenvoudig
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt voor de kniepertjes de boter in een steelpan en laat iets afkoelen. Meng intussen de eieren, het kaneelpoeder, de vanillesuiker, de suiker en het zout in een grote kom. Giet de boter erbij en meng samen met de bloem erdoorheen. Het moet op een dik beslag lijken, geen deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe om het wat dunner te maken. Dek de kom af met vershoudfolie en zet ca. 15 minuten in de koelkast.
Zet het kniepertjesijzer* aan en haal het beslag uit de koelkast. Schep, zodra het ijzer heet is, een theelepel van het beslag in het midden van het ijzer. Sluit het ijzer en wacht 15-20 seconden tot het kniepertje klaar is. Probeer het ijzer tussendoor niet teveel te openen, dan breken de kniepertjes. Haal het kniepertje voorzichtig met een mes van het ijzer en leg op een koud bord om af te laten koelen en uit te laten harden. Herhaal met het overige beslag**.
Verwarm voor de gedroogde peer de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 80°C). Snijd de peren in de lengte in zo dun mogelijke plakken, dit gaat het makkelijkste met een mandoline of kaasschaaf. Besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Leg de plakjes peer op een met bak papier beklede bakplaat en droog ze 1-1,5 uur in de oven. Draai de plakjes om en droog ze nog ca. 1 uur tot ze licht krokant zijn. Laat ze helemaal afkoelen.
Meng de suiker met het kaneelpoeder en strooi dit over de afgekoelde peer. Bewaar de gesuikerde peer in een afgesloten bakje.
Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger stevig. Spatel de poedersuiker en het kaneelpoeder luchtig door de slagroom. Doe de kaneelroom in een spuitzak. Leg één kniepertje op een bordje en spuit 3-4 toefjes kaneelroom erop. Leg er weer een kniepertje op en eindig met 3 toefjes room bovenop. Garneer met de plakjes gedroogde peer, chocoladekrullen en poedersuiker.