Bereiding

1 Pel en snipper de ui. Maak de prei en de knolselderij schoon en snijd ze kleiner. Maak de basilicum schoon. Verhit 1 el boter in een pan. Fruit de ui, de prei en de selderij hierin op gematigd vuur ca. 5 minuten. Blus af met de wijn en de fond. Voeg de steranijs en de basilicum toe. Laat de fond afgedekt op laag vuur ca. 30 minuten pruttelen.

2 Laat ondertussen de garnalen ontdooien. Was de asperges en snijd het onderste deel ruim af. Snijd de asperges schuin in stukken. Was de tijm, schud hem droog en hak hem fijn. Spoel de garnalen af en dep ze droog.

3 Giet de fond door een fijne zeef en vang hem op. Verhit 2 el boter. Fruit hierin de bloem al roerend kort. Giet de fond, de noilly prat en de slagroom er al roerend bij, breng aan de kook en laat ca. 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

4 Kook ondertussen de pasta in 3-4 l kokend water met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5 Verhit 1 el boter in een grote pan. Bak hierin de asperges onder regelmatig keren 4-5 minuten aan. Breng ze op smaak met zout en peper. Neem ze uit de pan en verhit 1 el boter in het braadvet. Bak de garnalen hierin al kerend 2-3 minuten. Bak de tijm kort mee. Voeg de asperges en de garnalen toe aan de saus. Giet de pasta af en meng hem met de saus.

 

* Groene asperges hoef je maar kort te koken. Halveer dikke stengels eventueel, anders worden ze niet gaar.