Bereiding

1 Schil de knolraap en snijd hem in dobbelsteentjes. Was de courgette en snijd hem in stukken ongeveer even groot als de knolraap. Was de tijm, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Verhit de olie in een koekenpan en bak de parelhoenfilets op matig vuur in ca. 6 minuten op de huidkant goudbruin. Bestrooi de filets met zout en peper en voeg 1 el boter toe. Draai de parelhoenfilets om en zet de pan ca. 12 minuten in de oven.

3 Verhit 1 el boter in een bakpan en bak er op matig vuur de blokjes knolraap ca. 4 minuten in. Blus af met de slagroom en voeg de courgette en de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel ca. 4 minuten rustig stoven.

4 Schep het groentemengsel in diepe bordjes. Neem de parelhoen uit de oven en snijd de filets doormidden. Controleer ze op gaarheid, ze mogen nog lichtroze zijn, maar niet rauw. Serveer de parelhoen op de groenten en schep er wat braadvet overheen.