Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst

Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 3

De komijnrijst

De ketjap lamskoteletten

Soumia: "Sommige gerechten zijn zó lekker dat je er zelfs emotioneel van wordt. Hou die emoties niet tegen en kote-let it goooo. Deze lamskoteletten in combinatie met de fluffy komijnrijst zorgt voor een sensationele smaakbeleving. De lamskoteletten zijn lekker plakkerig en mals door de pittige ketjapsaus waarin ze worden gebakken."

Bereiding

  1. Spoel de rijst 3 keer met lauwwarm water tot het water nagenoeg helder is.

  2. Week de rijst minimaal 1 uur in lauwwarm water in een ruime kookpot met deksel erop. Let op: de rijst moet enkele centimeters onderstaan.

  3. Breng ca. 1,5 liter water aan de kook in een diepe pan. Giet de rijst af en voeg toe aan het kokende water. Gebruik een schuimspaan om de rijst voorzichtig in het water te doen.

  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. De rijst dient voor 80% gaar te zijn. Test dit door een rijstkorrel tussen je duim en wijsvinger te nemen. Als de korrel breekt, dan is hij beetgaar. Giet de rijst in een vergiet en laat uitlekken.

  5. Schep de rijst weer in de pan en bestrooi met de geroosterde komijnzaadjes en het zout. Giet de zonnebloemolie erover.

  6. Maak kuiltjes in de rijst met de achterkant van een houten lepel. De gaten zorgen ervoor dat de rijst straks zal stomen en zo verder zal garen.

  7. Plaats een schone theedoek tussen het deksel en de pan. Dit zorgt ervoor dat de rijst mooi kan stomen. Laat 15 à 18 minuten stomen op een laag vuur. (De tijd kan verschillen naargelang de rijstsoort die je gebruikt).

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

2.5 / 5.0 (2 stemmen)

Keuken van Sou

€ 26,99
Keuken van Sou