Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken

Sneeuweieren met amandelen

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Breng 75 ml water met 150 g suiker aan de kook. Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker en een snufje zout. Neem de kokende siroop als hij wat dikker wordt van het vuur en giet de hete siroop al kloppend in een dun straaltje bij het eiwitschuim. Blijf de meringue kloppen tot hij afgekoeld is.

  2. 2 Breng de melk met 50 g suiker aan de kook. Vorm met 2 lepels, die je telkens onderdompelt in koud water, quenelles (ovale bolletjes) van de meringue en laat ze in de kokende melk glijden. Draai de quenelles om zodat ze gelijkmatig garen, schep ze na ca. 2 minuten uit de melk en laat ze afkoelen op bakpapier.

  3. 3 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Zeef de melk, giet hem terug in de pan en voeg het vanillemerg toe. Klop de eidooiers met 50 g suiker los. Roer het dooiermengsel door de melk en verwarm de melk al roerend tot hij dikker wordt en er crème anglaise ontstaat.

  4. 4 Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Verdeel de meringues over borden en giet de crème anglaise eroverheen. Garneer met het amandelschaafsel.

Per portie: 516 kcal | 72 g koolhydraten | 14 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)