Toast met kruidenhangop en gepofte paprika
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Spoel een schone kaasdoek goed uit en leg hem in een vergiet. Zet het vergiet op een kom en giet de kwark in de theedoek. Dek het geheel af met vershoudfolie en zet het een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de paprika in met 1 el olijfolie en leg hem 15-20 minuten in de oven, tot het vel loslaat. Laat de paprika afkoelen en pel het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en bestrooi de reepjes met zout en peper.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak de oregano en de basilicum grof en meng ze, op 1 el na, met de sjalot, de knoflook en de uitgelekte kwark. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Snijd het boerenbrood in dikke sneetjes en gril de sneetjes aan beide kanten. Besmeer ze dik met de kruidenhangop en verdeel er de gepofte paprika over. Druppel er nog 1 el olijfolie overheen en bestrooi met de overgebleven kruiden.