Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Wittebonensoep met groentecroutons

Wittebonensoep met groentecroutons

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Doe de bonen in een zeef, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de tijm en schud hem droog.

  2. 2 Verhit 1 el olie in een grote pan. Bak de uien en de knoflook erin aan. Giet 1 l water erbij en voeg de bonen, de bouillonblokjes en de tijm toe. Breng aan de kook en laat het geheel ca. 25 minuten afgedekt koken.

  3. 3 Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes in 1-2 el olie in een grote pan al roerend in ca. 10 minuten goudbruin.

  4. 4 Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de aardappels en bak het geheel ca. 5 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5 Haal de tijm uit de soep. Pureer de soep kort met een staafmixer grof, laat enkele bonen heel. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Strooi de croutons eroverheen en garneer de soep eventueel met de tijm.

Per portie: 340 kcal | 47 g koolhydraten | 20 g eiwit | 7 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)