Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Nasi goreng

Nasi goreng

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Nasi goreng is het Indische equivalent van een Engels ontbijt en je eet het in Indonesië in de ochtend of vroege middag. Dat klinkt misschien heftig, rijst met flink wat pittige pepers als ontbijt, maar in veel culturen is een pittig ontbijt heel normaal – denk aan bijvoorbeeld Vietnamese pho en Mexicaanse huevos rancheros.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de boemboe

Nasi goreng is het Indische equivalent van een Engels ontbijt en je eet het in Indonesië in de ochtend of vroege middag. Dat klinkt misschien heftig, rijst met flink wat pittige pepers als ontbijt, maar in veel culturen is een pittig ontbijt heel normaal – denk aan bijvoorbeeld Vietnamese pho en Mexicaanse huevos rancheros.
Tip
Kook de rijst het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast.

Bereiding

  1. Mix de ingrediënten voor de boemboe met 1 el koud water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan en bak er de stukken kipfilet goed bruin en gaar in. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en peper en laat afkoelen. Snijd vervolgens in stukjes.

  3. Zet de wok op laag vuur en voeg 1 el olie en de boemboe toe. Bak de boemboe in ca. 10 minuten op laag vuur geurig. Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roerbak ca. 3 minuten. Maak een kuiltje in de rijst in de pan en schenk er het geklutste ei in. Wacht tot het ei gestold is, hak het met de spatel in de pan in stukjes en meng het door de rijst.

  4. Voeg de ketjap manis, de vissaus, het sap van de limoen, de kip, zout en peper toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles goed heet is.

  5. Bestrooi de nasi om te serveren met de lente-ui en de gebakken uitjes. Serveer met een gebakken ei, plakjes komkommer en tomaat, een limoenpartje en sambal of sriracha.

Per portie: 464 kcal | 49 g koolhydraten | 28 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Tonia Shuttleworth

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (32 stemmen)