Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
nasi goreng

Nasi goreng

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De boemboe

In Indonesië mag nasi goreng als ontbijt en daar zijn we heel jaloers op. Want hier wil je wel voor opstaan in de vroege ochtend. Nasi goreng is het Indische equivalent van een Engels ontbijt en je eet het in Indonesië in de ochtend of vroege middag. Dat klinkt misschien heftig, rijst met flink wat pittige pepers als ontbijt, maar in veel culturen is een pittig ontbijt heel normaal – denk aan bijvoorbeeld Vietnamese pho en Mexicaanse huevos rancheros.
Tips
1. Kook de rijst het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast. | 2. Zelf gebakken uitjes maken? Snijd 2 sjalotten in dunne ringen en bak ze in de koekenpan in 1 cm olie van 160°C in 3-4 minuten krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bereiding

  1. Mix de ingrediënten voor de boemboe met 1 el koud water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan en bak er de stukken kipfilet goed bruin en gaar in. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en peper en laat afkoelen. Snijd vervolgens in stukjes.

  3. Zet de wok op laag vuur en voeg 1 el olie en de boemboe toe. Bak de boemboe in ca. 10 minuten op laag vuur geurig. Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roerbak ca. 3 minuten. Maak een kuiltje in de rijst in de pan en schenk er het geklutste ei in. Wacht tot het ei gestold is, hak het met de spatel in de pan in stukjes en meng het door de rijst.

  4. Voeg de ketjap manis, de vissaus, het sap van de limoen, de kip, zout en peper toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles goed heet is.

  5. Bestrooi de nasi om te serveren met de lente-ui en de gebakken uitjes. Serveer met een gebakken ei, plakjes komkommer en tomaat, een limoenpartje en sambal of sriracha.

Per portie: 464 kcal | 49 g koolhydraten | 28 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Tonia Shuttleworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)