1. Appeltje erbij
Voorkom dat je aardappels uitlopen door ze samen met een appel te bewaren. Het zit zo: appels produceren ethyleengas en dit houdt je aardappels langer vers en stevig.
2. Boerenkool 2.0
Hangen je blaadjes boerenkool er zielig bij? Snijd ze van de stam en zet ze in een glazen potje in wat water terug in de koelkast. Wacht een paar uurtjes en je kool is weer zo goed als nieuw.
3. Let it grow!
Zonde om de wortels van je bosui weg te gooien. Je kunt namelijk heel makkelijk nieuwe uitlopers uit de wortel laten groeien. Goed voor het milieu én voor je portemonnee.
4. Eat me first
Vergeet jij ook ook zo nu en dan een paprika of courgette in de hoek van je koelkast? Zonde! Met een ‘Eat me first’-bak voorkom je dat je ingrediënten weg moet gooien omdat ze je waren ontglipt.
5. Koffiedik als plantenvoeding
Gooi je koffiedik niet weg, maar gebruik het om je planten een boost te geven. Wist je trouwens dat je ook het water van gekookte eieren kunt gebruiken om je planten op te peppen?
6. Gescheiden
Zorg ervoor dat je groente en fruit niet bij elkaar bewaart! Fruit produceert een gas waardoor je groenten sneller rijpen en dus minder lang houdbaar zijn.