Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
culi-podcast

5x de leukste culi-podcasts

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Luisterverhalen oubollig of saai? Niet als ze over je favo-onderwerp gaan! Dit zijn de leukste culinaire podcasts waarvoor jij graag je televisie een avondje op stand-by zet en je telefoon aan de kant legt.

Wij zetten de leukste culinaire podcasts voor je op een rij.

The Dave Chang show

Om maar te beginnen met een van onze favorieten: The Dave Chang show. De chef van restaurantketen Momofuku en  maker van de ge-wel-di-ge Netflix-serie Ugly Delicious is een podcast begonnen, en wat voor één. Elke week praat hij met nieuwe gasten over successen in de wereld van sport, kunst, muziek, film en lekker eten. Hij spreekt openhartig over zijn eigen angsten, hoe hij het koken leerde onder streng regime en wat er nog te leren valt.

Culinaire podcasts: Crunch

Culinair journalist Marcus Polman zit niet bepaald stil. Is ‘ie niet aan het jureren voor MasterChef of op pad voor het platform FavorFlav.com, dan is hij wel in gesprek met inspirerende chefs voor zijn podcast Crunch. Op marketingtribune.nl kun je luisteren naar zijn gesprekken met grote chefs als Yotam Ottolenghi of Bart van Olphen. Hij spart met ze over trends, doet voorspellingen over de toekomst en haalt vooral de passie van de chefs in het gesprek naar boven. Wij zijn fan!
culinaire podcasts

Smaakmakers

Wat maakt een culi-podcast een goede culi-podcast? Als je honger krijgt van het luisteren. En dat gebeurt als je naar Smaakmakers luistert. Elke maand praat radiomaker Zegert van der Linde met een smaakmaker (een chef, een kookboekauteur, een bakker, etcetera) over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken. Een onderwerp dat vaste prik is bij Zegert is de standaarduitrusting van de chef. Wat moeten we volgens hem of haar kunnen koken?

Culinaire podcasts: Cheft

Een kijkje in de keuken, maar dan zonder te kijken, dat is Cheft. In deze podcast gaat Hiske Versprille uitgebreid in gesprek met de beste en invloedrijkste chefs van Amsterdam. Ze neemt je echt mee op ontdekkingsreis in de keukens. Ze tilt de deksels van de pannen, neust in koelkasten en vraagt de chefs het hemd van hun lijf. Haar motto: hoe meer je weet, hoe meer je proeft! We waarschuwen je; deze podcast kun je beter niet luisteren op een lege maag!

Spilled milk

Dit is er eentje voor tijdens je work-out of je wandeling. De podcast Spilled milk wordt gemaakt door cabaretiers Molly Wizenberg en Matthew Amster-Burton. In de show koken ze, eten ze en delen ze hun smaken en ervaringen. De onderwerpen zijn gevarieerd: van cookies icecream tot risotto en van BLT’s tot pepermuntjes. Het duo neemt geen blad voor de mond en ratelt aan een stuk door, dus luister met een scherp oor om geen grap van deze culi-freaks te missen.
culinaire podcasts

Lees ook: De 6 fijnste culinaire programma’s om terug te kijken

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!