Advertentie
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Chilli Chan’s handgemaakte noedels
Nieuw: Guan Miao handgemaakte noedels van Chilli Chan’s. Traditionele, Taiwanese zongedroogde tarwenoedels met Vegan XO saus of sesam-sojasaus. Heb je nog een voorraadje instant noedels in je kast? Schuif ze maar aan de kant, want vanaf nu wil je niks anders meer. Eyan Chan, oprichter van Chilli Chan’s, is de dochter van een Taiwanese moeder en Hongkongse vader. Na tien jaar bij verschillende corporates te hebben gewerkt, besloot ze zelf te gaan ondernemen. Na het maken en verkopen van haar moeders crispy chili olie komt ze nu dus met een nieuw product: noedels. Wil je ze proeven? Chilli Chan’s is o.a. te koop bij Stach, Landmarkt, verschillende toko’s en op chillichans.com
Jamie van Heije chef bij NEXT
In oktober 2022 openden Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek restaurant NEXT op de NDSM in Amsterdam. Nu, zo’n 1,5 jaar later, staat alles zoals ze het destijds voor ogen hadden. Met de nieuwe signature chef Jamie van Heije heeft het duo nu alle ingrediënten in huis voor het volgende hoofdstuk. Michiel: “Het afgelopen jaar merkten we dat veel klopte. Maar nog niet alles. Met Jaimie als signature chef vielen de laatste stukken op hun plek.” NEXT is 7 dagen per week vanaf 9.30 uur geopend voor ontbijt, lunch, meeting, borrel, diner en de drankjes daarna of daarvoor. Het avondmenu is vanaf 25 april te proeven.
Nieuw: Santani Organic Soda
De zomer komt eraan en daar horen zomerse drankjes bij. Het nieuwe Amsterdamse frisdrankmerk Santani Organic Soda komt daarom met twee smaken: Lemon en Red Fruits. Beide 100% biologisch, op basis van 40% fruit en alleen maar natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen en ook nog eens laag in calorieën. Het drankje is verkrijgbaar bij de meeste vestigingen van Ekoplaza en verschillende horecazaken.
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?