Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor foodies ontdekt: het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming

foodies ontdekt: het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming

In samenwerking met De Dierenbescherming.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Genieten als een echte foodie is meer dan alleen lekker eten, het gaat ook over bewust consumeren. Maar hoe kunnen al die keurmerken je daarbij helpen? Sterren, scharrelen of biologisch. Je hebt geen idee meer als je voor het winkelschap staat. En dat snappen wij maar al te goed! We duiken in het Beter Leven keurmerk op dierlijke producten van de Dierenbescherming.

beter leven

Veel mensen weten niet dat het Beter Leven keurmerk in het leven is geroepen door de Dierenbescherming. Bij de Dierenbescherming denk je misschien aan het redden van verdwaalde katjes, een paard dat wordt verwaarloosd of een wild dier dat vast is komen te zitten in een hek. Maar de Dierenbescherming zet zich ook in voor het welzijn van  de miljoenen dieren in de vee-industrie.

Met de campagneslogan: ‘Beter Leven? Check het label even’ wil de Dierenbescherming zoveel mogelijk mensen activeren om de verpakking van vlees en eieren te controleren op het keurmerk. Hoe werkt het? Het is eigenlijk heel simpel; hoe meer sterren op de productverpakking, des te diervriendelijker. Ofwel het dier heeft een beter leven gehad.

Check ’t label even

Check ’t label gewoon even! Want voor elk dier (kip, rund en varken of de leghen) zegt dit iets anders over de leefomstandigheden. In het algemeen geldt;

  1. ster de dieren hebben meer ruimte en afleiding,
  2. 2 sterren de dieren kunnen ook naar buiten,
  3. 3 biologisch of net zo diervriendelijk,

Daar heb je die term biologisch weer, in onderstaand filmpje wordt duidelijk wat precies het verschil is tussen biologisch en 3 sterren van het Beter Leven keurmerk.

Kortom, meer sterren betekent dat de leefomstandigheden voor het dier beter zijn. Zo ben je al beter bezig als je voor één ster gaat, maar met je keuze voor drie sterren weet je dat het dier nog een beter leven had. De volgende keer dat jij boodschappen gaat doen maak jij toch ook een diervriendelijkere keuze!
beter leven

Meer weten over de campagne van de Dierenbescherming? Lees er alles over op de website van het Beter Leven keurmerk.

 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!