Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
ontbijt

Breakfastbytes: Sanne Vogel maakt docu over plantaardig eten & meer

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Logisch dat je het soms allemaal niet meer bijhoudt! foodies zet daarom iedere week alles wat hip, hot en happening is op een rijtje. Pak lekker een kopje koffie of thee en laat ons je bijpraten.

Restaurant Felix geopend

Yes! Na drie jaar verbouwen is restaurant Felix geopend in het cultuurpand van Felix Meritis in Amsterdam. Hier wordt gekookt met seizoensgebonden Nederlandse producten, maar je weet van tevoren niet wat er op je bord terecht komt. De keuze is voor de lunch uit 3 of 5 gangen en voor het diner uit 3, 5 of 7 gangen. Over de smaak van de gerechten hoef jij je trouwens geen zorgen te maken. In de keuken staat chef Floris van Straalen, die eerder kookte bij Oud Sluis***, Pure C** en Vinkeles*.

Sanne Vogel maakt docu over plantaardig eten

Zes Nederlanders met een eigen wijze van plantaardig eten en laten zien dat minder dierlijke producten eten voor iedereen mogelijk is: dat is het doel van Sanne Vogel met #zokanhetdusook. ‘Ook al is het mijn ideale wereld, ik denk niet dat het realistisch is dat iedereen 100% plantaardig gaat eten. Daarom wil ik mensen inspireren om de eerste stappen te zetten naar een plantaardiger dieet, waar #zokanhetook je bij kan helpen door herkenbare personages te laten zien waar eenieder zich mee kan identificeren. Een eerste stap zetten en een eigen bijdrage leveren is al zo goed!’, zegt ze er zelf over. De docuserie is op YouTube te bekijken.

Snackbar uit New Kids gesloopt

De legendarische snackbar uit New Kids is niet meer. Ondanks de reddingspogingen, waarbij zelfs werd geprobeerd om het gevaarte naar het openluchtmuseum in Arnhem te krijgen, werd het cafetaria gesloopt. De eigenaresse van snackbar ‘t Pleintje in Den Dungen richtte haar friettent overigens zelf ten gronde met een grijper. Toch hoeven de fans haar niet te missen, want er komt een gloednieuwe, grotere zaak met meer zitplaatsen. Maar net als in de film? Dat niet meer…

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!