Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ontbijt

Breakfastbytes: supermarkten zitten zonder Nutella & meer

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Logisch dat je het soms allemaal niet meer bijhoudt! foodies zet daarom iedere week alles wat hip, hot en happening is op een rijtje. Pak lekker een kopje koffie of thee en laat ons je bijpraten.

Voormalig driesterrenrestaurant in de verkoop

Altijd al de eigenaar willen worden van een driesterrenrestaurant? Dit is je kans! Oké, de prestigieuze status moet je zelf opnieuw verdienen, maar een met het kopen van het etablissement van Restaurant De Leest in Vaassen maak je in ieder geval een mooie start. Als je gespaard hebt tenminste, want voormalige uitbaters Jacob Jan Boerma en Kim Veldman vragen €875.000 voor het pand. Daar krijg je dan wel 644 m2 aan ruimte voor terug.

Nationale Week Zonder Vlees komt met pop-up restaurant

Over twee weken is het zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees staat voor de deur. De organisatie probeert zo aandacht te vragen voor een meer plantaardig eetpatroon en wil laten zien hoe lekker vegetarisch eten is. Daarvoor hebben ze ook de hulp ingeroepen van topchef Peter Lute. De gehele week staat hij aan het roer van een vegetarisch pop-up restaurant, waar zijn team heerlijke 3- of 5-gangendiners klaarmaakt. Zelf een vorkje meeprikken? Je tafeltje reserveren kan via de website van de Nationale Week Zonder Vlees.

Supermarkten zitten zonder Nutella

Slecht nieuws voor alle fans van Nutella. Supermarkten die aangesloten zijn bij Superunie krijgen de geliefde hazelnootpasta tijdelijk niet geleverd. Dat betekent dat de schappen bij Deen, Plus, Boni, Jan Linders, Boon, Spar, Poiesz, Hoogvliet, Coop, Vomar, Sligro, Nettorama, Dirk, DekaMarkt en Picnic leger kunnen zijn dan normaal. Volgens het AD gaat het om een conflict over de prijs tussen Superunie en de Nutellaleverancier. Mocht je het zoete beleg echt niet kunnen missen, dan moet je even omrijden langs de Albert Heijn of Jumbo. Zij zijn niet aangesloten bij Superunie.

 

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!