Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
mashama bailey chef's table seizoen 6

Chef's Table seizoen 6 is hier en de eerste aflevering is ge-wel-dig!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Voor alle culinaire liefhebbers is er één documentaire serie die er echt uit springt, waar je van gaat watertanden, waar je kippenvel van krijgt en waar je soms ontroerd raakt door de verhalen van de chefs (wij hebben al eens een traantje weggepinkt bij het zien van Chef’s Table). Chef’s Table seizoen 6 is vanaf nú te zien op Netflix en het is ons favoriete volume. 

Meer diversiteit

Eerder kregen de makers van de culinaire Netflix-serie al kritiek op het feit dat de gekozen chefs in de series niet divers genoeg waren. Te wit, te mannelijk, te veel sterren. Al in volume 5 kwam daar verandering in en met volume 6 maakt de serie helemaal een prachtige selectie. Vol bezieling, diversiteit en zeker de vier mooiste keukens van dit moment.

De 4 mooiste keukens

In het nieuwe seizoen van Chef’s Table zien we in de eerste aflevering; Mashama Bailey uit Georgia van restaurant The Grey, Ashma Khan uit India en Engeland met haar keuken volledig gerund door vrouwen, Dario Cecchini, de slager uit Italië die het familiebedrijf van zijn vader overnam en zijn runderen met respect behandelt en als laatste Sean Brock die de Zuid-Amerikaanse keuken op zijn kop zet. Waar eerder chefs hun kook filosofie deelden, laten de chefs in de nieuwe series een stukje van hunzelf zien.

De eerste aflevering in Georgia

We keken dit weekend al de eerste aflevering van Chef’s Table en meteen gevangen door de prachtige Amerikaanse kijk je het kleine uurtje in één zucht weg. Ze neemt je mee in haar restaurant, een voormalig gescheiden busstation met een wachtkamer voor ‘kleurlingen’. In restaurant The Grey vind je een rijke geschiedenis waar je zoals Mashama dat zegt ‘humble’ van wordt. Haar Franse culinaire opleiding en rijke culturele opvoeding in het Zuiden van Amerika komen samen in haar gerechten en dat is op zijn zacht gezegd betoverend.
Van een traditioneel gerecht als beef liver and grits uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap maakt ze een kunstwerk dat ze samenvoegt met de traditionele Franse foie gras. Een foie en grits zoals ze het zelf noemt. Een bescheiden begin van het maïsgerecht met de topping van een sophisticated ingrediënt. Een good old gravy brengt de twee samen. Mashama is een kunstenares en we kunnen niet wachten om een tafeltje te boeken bij The Grey in Savannah, Georgia. Voor nu moeten we het houden bij de afleveringen van Chef’s Table en dat vinden we helemaal niet erg.
mashama bailey chef's table seizoen 6

Bekijk hier de trailer van Chef’s Table seizoen 6

https://www.youtube.com/watch?v=9wKIOTJtLdQ&t=3s
Beeld: bon appetit

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!