Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Miele dialog oven

De oven van de toekomst

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Stel je voor: Soufflés die nooit mislukken. Kalfsfilet die helemaal rosé wordt zonder korst eromheen. Visfilet in een blok ijs die gaar uit de oven komt terwijl het ijs intact blijft.
Miele dialog oven
Het klinkt als culinaire sciencefiction, maar tijdens de presentatie van de nieuwe Dialog-oven van Miele in Berlijn kreeg de wereld te zien hoe deze nieuwe manier van koken al werkelijkheid is. In deze oven doe je je vlees, groenten en aardappels tegelijk en komt elk onderdeel er perfect bereid uit.
Miele dialog oven
Hoe kan dat? De oven heet ‘Dialog’ omdat hij communiceert met het gerecht. Sensoren houden het gaarproces in de gaten en de oven past zelf continu de temperatuur en de energie aan die hij in elk ingrediënt stopt. De technologie werkt op elektromagnetische golven, maar is vele malen geavanceerder dan die van de microwave. Een gerecht wordt niet van buiten naar binnen gegaard, maar het hele volume in één keer. Volumetric cooking noemt Miele de nieuwe gaarmethode.
Miele dialog oven
Het stelt de oven in staat om gemiddeld met 70% procent minder bereidingstijd klaar te zijn. Pulled pork bijvoorbeeld maakt hij in 2 tot 2,5 uur waar je normaal 8 uur voor moet rekenen. Naast de nieuwe technologie heeft de oven ook alle functies van een conventionele oven, waarmee de mogelijkheden voor bereidingen bijna eindeloos worden. De nieuwe technologie biedt ook de mogelijkheid om totaal nieuwe gerechten te bedenken. In Berlijn aten we een zalmfiletje half rauw als ceviche en half zacht gegaard met hollandaisesaus.

De Dialog-oven van Miele komt in 2019 in Nederland op de markt. Kijk hier voor meer informatie.
 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!