Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
nieuw jaar nieuwe keuken

Een nieuw jaar: een nieuwe keuken!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Onmisbaar voor de echte thuiskok: een goede keuken. En het liefst ook nog een mooie, zoals een kookeiland of een met een 6-pits gasfornuis. Begin het jaar met een nieuwe keuken! We geven je stap voor stap tips die het makkelijker maken om jouw droomkeuken te vinden.

Stap 1: bedenk welke stijl het beste bij jou past

Een keuken is niet zomaar een keuken, maar een plek waar je elke dag veel tijd doorbrengt. Het is daarom handig om eerst in kaart te brengen hoe jouw droomkeuken eruit ziet. Welke kleur vind je mooi? Wil je een keukenblad van hout of beton? En wat voor opstelling? En wist je dat er ook speciale tegels met een houtlook zijn voor in de keuken? En natuurlijk niet te vergeten: wat is je budget? Misschien is er wel ruimte voor een handige Quooker met warm én ijskoud water. Het is leuk om wat keukenmagazines aan te vragen woonbladen te halen en een moodboard te maken voor inspiratie.
nieuw jaar nieuwe keuken

Stap 2: Ontwerp je droomkeuken in 3D

Om al wat inspiratie op te doen, is het mogelijk om zelf online je keuken te ontwerpen. Naast dat het natuurlijk leuk is om je droomkeuken al te kunnen zien, is een 3D ontwerp ook heel praktisch. Want past het idee dat je hebt wel in jouw huis? Waar moet je allemaal rekening mee houden en welke keukenopstelling komt het beste uit? Daarnaast kun je het ontwerp direct delen met vrienden of een adviseur. Het ontwerp dient dan ook als perfecte voorbereiding op een eventuele afspraak.

Stap 3: Op keukenjacht

Nu je precies weet wat voor soort keuken je wilt is het tijd om op ‘keukenjacht’ te gaan. Je kunt het beste bij een paar verschillende aanbieders een ontwerp laten maken, zodat je de prijzen en materialen kunt vergelijken. Neem je eigen 3D ontwerp hierin als uitgangspunt. Laat je vooral niet afschrikken door opdringerige keukenverkopers, maar slaap er nog een nachtje over voordat je een keuze maakt.
Tip: Zo tegen het eind van het jaar hebben veel keukenwinkels speciale aanbiedingen, omdat in het nieuwe jaar de nieuwe collectie in de verkoop gaat. Goede timing om toch eens een rondje over de woon- en meubelboulevards te doen!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!