Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
wereld chocolade dag feestje

Wat een heerlijke dag: het is World Chocolate Day!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Het is vandaag World Chocolate Day! De uitgelezen kans voor Deliveroo om de werelds choc o’clock te bepalen. Aan de hand van geplaatste orders bracht de bezorgservice de internationale hunkering naar chocolade in kaart.
Nederland blijkt een groots zoetekauw. We geven als tweede land toe aan een reepje puur, melk of wit, bij voorkeur om half 5 ’s middags.

Chocoladetaart, chocolademousse of reep?

De Italianen zwichten als eerst voor ’t zoet met een chocoladepiek in de bestellingen om 15.08 uur. Nederland volgt niet veel later. De namiddagdip wordt om half 5 bestreden met een stukje chocolade. Spanje volgt om 16:45 uur. De Britten zijn de laatste om te bezwijken onder een sweet tooth. Zij breken pas een blokje af om 20:36 uur. Wereldwijd slaat de klok vooral op zondag chocolade. De Ieren en Belgen wijken af met een craving op zaterdag. De Verenigde Arabische Emiraten trekken vooral op vrijdag de chocola open..
National Chocolate Day

Recepten met chocolade!

Honger gekregen? Hier vind je AL onze chocoladerecepten 🙂

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!