Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Nice! IKEA verkoopt vanaf vandaag vegan Zweedse gehaktballetjes

Nice! IKEA verkoopt vanaf vandaag vegan Zweedse gehaktballetjes

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Ze hadden al vegan hotdogs en softijs, maar vanaf vandaag kun je bij IKEA ook kiezen voor plantaardige Zweedse gehaktballetjes als break tijdens je shopsessie.

Of je nou heengaat voor een nachtlampje en thuiskomt met vijf planten, twintig kaarsen, een nieuw bed en een hoeveelheid schilderijen waar menig museum jaloers op is of je wél netjes aan je shoppinglist houdt: tegen een pauze met wat lekkers zeggen we nooit nee. Onder vleeseters zijn de Zweedse gehaktballetjes razend populair: de meubelgigant verkoopt wereldwijd ruim 1 miljard balletjes per jaar.

Maar nu is er ook goed nieuws voor foodies die geen vlees eten: eindelijk kunnen er vegan Zweedse gehaktballetjes bestelt worden. Volgens IKEA smaakt het welbekende hapje hetzelfde als de traditionele variant en ook aan de buitenkant zie je haast geen verschil.

IKEA’s vegan gehaktballetjes: de ingrediënten

De ingrediënten zijn echter allesbehalve hetzelfde. In de snack zit erwteneiwit, haver, aardappel, ui en, jawel!, appel. In de restaurants worden de balletjes geserveerd met groente, aardappelpuree of frietjes, vossenbessenjam en roomsaus, maar je kunt bij de Swedish Food Market ook een verpakking meenemen voor thuis. Wij zijn heel benieuwd…

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!