Advertentie
Of je nou heengaat voor een nachtlampje en thuiskomt met vijf planten, twintig kaarsen, een nieuw bed en een hoeveelheid schilderijen waar menig museum jaloers op is of je wél netjes aan je shoppinglist houdt: tegen een pauze met wat lekkers zeggen we nooit nee. Onder vleeseters zijn de Zweedse gehaktballetjes razend populair: de meubelgigant verkoopt wereldwijd ruim 1 miljard balletjes per jaar.
Maar nu is er ook goed nieuws voor foodies die geen vlees eten: eindelijk kunnen er vegan Zweedse gehaktballetjes bestelt worden. Volgens IKEA smaakt het welbekende hapje hetzelfde als de traditionele variant en ook aan de buitenkant zie je haast geen verschil.
IKEA’s vegan gehaktballetjes: de ingrediënten
De ingrediënten zijn echter allesbehalve hetzelfde. In de snack zit erwteneiwit, haver, aardappel, ui en, jawel!, appel. In de restaurants worden de balletjes geserveerd met groente, aardappelpuree of frietjes, vossenbessenjam en roomsaus, maar je kunt bij de Swedish Food Market ook een verpakking meenemen voor thuis. Wij zijn heel benieuwd…
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.