Advertentie
Topkwaliteit Scotch Beef & Scotch Lamb
Echte familiebedrijven die al generaties kennis doorgeven om top kwaliteit rund- en lamsvlees te produceren. Vlees uit Schotland staat bekend om haar malsheid en sappigheid. Scotch Beef heeft de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Dit is een garantie dat het vlees afkomstig is van dieren die geboren, getogen en geslacht zijn in Schotland.
Echte Schotse vleesrassen
Schotland heeft veel variatie in de runder- en schapenrassen. De bekendste Schotse rassen van rundvlees zijn onder meer de Aberdeen Angus en de Schotse Hooglander. Highlander en Scottich Mule zijn winterharde rassen die perfect gedijen in het weerbarstige klimaat van Schotland. Maar weet je ook waar welk vlees precies vandaan komt en wat de beste manier is om het te bereiden? We zetten het voor je op een rijtje.
- Nek – zeer geschikt voor slow cooking, stoven en smoren
- Borst – langzaam koken met veel vocht
- Stooflappen –ideaal om langzaam te laten garen voor een stoofpot
- Dikke rib – dit gedeelte kan je bakken, stoven en grillen.
- Dikke borst – ideaal voor slow cooking, de stoofpot of sudderen
- Schenkel – te gebruiken om te sudderen en stoven
- Lende – afhankelijk van de snit is de lende geschikt om te grillen, bakken of oven
- Ossenhaas – heerlijk om te bakken of braden
- Flank – kan het beste kort worden gebakken of gegrild
- Rump – dit gedeelte kan worden gegrild, in de oven of op een gesloten barbecue
- Biefstuk van de bovenbil – dit deel wordt meestel geroosterd
- Achterschenkel – kan worden gebakken en gestoofd maar het meeste gekookt in bouillon
Zo bak je thuis de perfecte Scotch Beef & Scotch Lamb steak!
Maar hoe weet je hoe je welk stuk vlees moet bereiden? Met de nieuwe Scotch Beef app ‘perfect steaks and roasts’ bak je thuis de perfecte Scotch Beef steak en Scotch Lamb roast. De easy app geeft stap voor stap de bereiding aan van het vlees; afhankelijk van het soort vlees, het gewicht en de manier waarop je het gebakken wilt hebben (rosé of doorbakken). Download de app hier.
Enjoy!
Onze tips
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Redactie