Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Ontdek topkwaliteit vlees uit Schotland!

Ontdek topkwaliteit vlees uit Schotland!

In samenwerking van Scotch Beef.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

De geschiedenis van de Schotse landbouw gaat al honderden jaren terug. Schotse boeren met passie voor runderen en lammeren werken in harmonie met de natuur. We vertellen je graag over de kwaliteit, rassen en bereiding van Scotch Beef & Scotch Lamb.

Topkwaliteit Scotch Beef & Scotch Lamb

Echte familiebedrijven die al generaties kennis doorgeven om top kwaliteit rund- en lamsvlees te produceren. Vlees uit Schotland staat bekend om haar malsheid en sappigheid. Scotch Beef heeft de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Dit is een garantie dat het vlees afkomstig is van dieren die geboren, getogen en geslacht zijn in Schotland.

Echte Schotse vleesrassen

Schotland heeft veel variatie in de runder- en schapenrassen. De bekendste Schotse rassen van rundvlees zijn onder meer de Aberdeen Angus en de Schotse Hooglander. Highlander en Scottich Mule zijn winterharde rassen die perfect gedijen in het weerbarstige klimaat van Schotland. Maar weet je ook waar welk vlees precies vandaan komt en wat de beste manier is om het te bereiden? We zetten het voor je op een rijtje.

    1. Nek – zeer geschikt voor slow cooking, stoven en smoren
    2. Borst – langzaam koken met veel vocht
    3. Stooflappen –ideaal om langzaam te laten garen voor een stoofpot
    4. Dikke rib – dit gedeelte kan je bakken, stoven en grillen.
    5. Dikke borst – ideaal voor slow cooking, de stoofpot of sudderen
    6. Schenkel – te gebruiken om te sudderen en stoven
    7. Lende – afhankelijk van de snit is de lende geschikt om te grillen, bakken of oven
    8. Ossenhaas – heerlijk om te bakken of braden
    9. Flank – kan het beste kort worden gebakken of gegrild
    10. Rump – dit gedeelte kan worden gegrild, in de oven of op een gesloten barbecue
    11. Biefstuk van de bovenbil – dit deel wordt meestel geroosterd
    12. Achterschenkel – kan worden gebakken en gestoofd maar het meeste gekookt in bouillon

Zo bak je thuis de perfecte Scotch Beef & Scotch Lamb steak!

Maar hoe weet je hoe je welk stuk vlees moet bereiden? Met de nieuwe Scotch Beef app ‘perfect steaks and roasts’ bak je thuis de perfecte Scotch Beef steak en Scotch Lamb roast. De easy app geeft stap voor stap de bereiding aan van het vlees; afhankelijk van het soort vlees, het gewicht en de manier waarop je het gebakken wilt hebben (rosé of doorbakken). Download de app hier.

Enjoy!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!