Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Perfecte espresso met een SOLIS espressomachine

Perfecte espresso met een SOLIS espressomachine

In samenwerking met Solis.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Als je eenmaal een perfecte espresso geproefd hebt, vol van smaak en met dat goudkleurige crèmelaagje, wil je niets anders meer. Maar waar komt die smaak van de echte Italiaanse espresso vandaan?

Espresso maken als een echte barista is precisiewerk en dat goudbruine crèmelaagje krijg je niet zomaar. Met de espressomachines van SOLIS voer je het nauwkeurige proces op eenvoudige wijze uit. Belangrijk: gebruik altijd vers gebrande bonen!

Halfautomaat espressomachines

Er zijn volautomatische espressomachines, single serve machines en halfautomaat espressomachines. Met een halfautomaat espressomachine kun je het resultaat naar eigen hand zetten en de perfectie van de Italiaanse espresso evenaren. De SOLIS Barista Perfect Pro, SOLIS Caffespresso Pro en SOLIS Grind & Infuse Pro zijn zulke halfautomaten.

Espresso maken met een halfautomaat wil zeggen dat je zelf de filterdrager (piston) bedient, de dosering koffie bepaalt en de gemalen koffie aandrukt met een tamper. Je hebt meer invloed waardoor het zetten van espresso echt een passie wordt.

De Gold Standard

SOLIS gaat uit van vier basiselementen om de perfecte espresso te zetten: vers gebrande bonen, de ideale watertemperatuur, voorpercolatie onder lage druk waarbij het aroma vrijkomt, en de juiste extractiedruk. Door gebruik te maken van deze basiselementen ben je verzekerd van een perfect kopje espresso.

Kijk bij Solis.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!