Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
meet the chef

Tip: docuserie Meet the chef

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Wat hebben we gesmuld van de eerste drie afleveringen van Meet the chef. De passie spat van het scherm af! Kijk gauw welke drie chefs je in de laatste afleveringen kunt verwachten.
In iedere aflevering van Meet the chef komt er een bevlogen Nederlands topchef aan het woord. In drie minuten vertellen ze over hun kleine jongensdroom om chef te worden, over het harde werken en over hoe ze elke dag weer het allerbeste willen voor hun gasten. In de eerste drie afleveringen kreeg je een kijkje in het leven van Menno Post van Olivijn, Thijs Meliefste van Meliefste en Peter Gast van Graphite. Heb je het gemist? Kijk danhier de eerste afleveringen terug.
In deel 2 van de serie maak je opnieuw kennis met een drietal topchefs van eigen bodem. Lees gauw onze kleine sneak-preview van wat je binnenkort op je scherm kunt verwachten:

Richard van Oostenbrugge – The Signature Dish

Het jaar 2018 was er voor Richard van Oostenbrugge eentje vol hoogtepunten. Van Oostenbrugge liet restaurant Bord’Eau** achter en begon samen met zijn rechterhand Thomas Groot de zaak 212 in Amsterdam. Minder regeltjes en meer beleving was het doel. De Michelin-ambitie was er nog steeds, maar de vrijheid om te creëren stond voorop. En dat pakte goed uit: eind 2018 sleepte de nieuwe zaak hun eerste Michelinster binnen. Op eigen wijze veroverd en verdiend.
meet the chef

Luc Kusters – The Innovator

Groenten sexy maken, dat is wat topchef Luc Kusters in restaurant Bolenius in Amsterdam doet. Luc: “We vinden met z’n allen dat we meer groenten moeten eten, maar dan moeten we dat op ons bord wel aantrekkelijk maken.” ’s Ochtends oogst hij de mooiste en verste kruiden en groenten uit de moestuin op het dak van het restaurant en ’s avonds maakt hij daar de lekkerste gerechten en mooiste plaatjes op het bord mee. In Meet the chef vertelt hij over zijn liefde voor groente.
meet the chef

Lars Scharp – The Perfectionist

Begin september opende Lars Scharp zijn eigen zaak restaurant Lars in Amsterdam. Het restaurant vestigt zich in het nieuwe Moxy Hotel in de Houthavens. Lars: “We willen een huiskamer creëren waar mensen zich op hun gemak voelen, maar op hoog niveau kunnen dineren.” In Meet the chef hoor je of dat is gelukt en wat Lars in de komende vijf jaar wil bereiken. Zou het een ster zijn?
meet the chef
Bekijk de serie Meet the chef via YouTube of Instagram TV.
Meet the chef is een initatief van Lightspeed en Annoncer.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!