Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
picky

Vers van de pers: recepten swipen, chocodrop en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Chocodrop

Al klinkt het misschien wat gek, chocolade en drop blijken een gouden combinatie. Dropfabrikant Venco laat je met hun Choco d’rop genieten van het beste van twee werelden; Venco-drop in het hart en een dikke laag heerlijke Belgische chocolade er omheen. Ben jij nog wat sceptisch? In Rotterdam heeft Venco een drop-chocolade pop-up geopend waar je maar liefst 10 verschillende smaken kan proeven. Denk aan Zwarte Bes Salmiak, Yoghurt Passievrucht en Salt & Chili. De pop-up is geopend van 7 februari tot en met zondag 20 maart 2022 en is gevestigd aan de Beurstraverse 111 (Koopgoot) in Rotterdam.

Venco Chocodrop

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Frisdrank drinken normaal?

Uit onderzoek van Pointer (KRO-NCRV) blijkt dat 7 op de 10 Nederlandse jongeren frisdrank drinken heel normaal vindt. En dat is niet gek, want het aanbod aan frisdrank is groot en het is overal verkrijgbaar; van de sportschool tot aan de drogisterij. Al weet de meerderheid van de jongeren dat de drankjes veel suiker bevatten, een groot deel drinkt het zelfs op dagelijkse basis. Bijna een derde van ondervraagde jongeren dronk in de week voor de enquête elke dag frisdrank. Gewoonweg omdat het lekker is. De grote favorieten zijn Cola, Fanta, Sprite en Spa fruit. Wat frisdrank kan natuurlijk geen kwaad maar wanneer je op dagelijkse basis frisdrank drinkt kan dit leiden tot gewichtstoename en gebitsproblemen. Voor wie de bubbels niet kan missen, hebben wij een lijstje met gezonde gefermenteerde drankjes samengesteld.

frisdrank

Frambloos reep

Op zoek naar een last-minute cadeau voor je Valentijn? Verras hem of haar met een heerlijke chocoladereep. Bij Tony’s Chocolonely kan jij jouw eigen persoonlijke wikkel ontwerpen om je geliefde mee te verrassen. Of ga je voor de speciale reep met roos en framboos? Daarmee sla je twee vliegen in een klap; een bossie rozen én een reep chocolade. En dat in de vorm van een hartje. Daar ga je toch helemaal van framblozen?

Valentijn Tony's

Recepten swipen

Het swipen op Tinder kennen we allemaal wel. Heb je interesse? Dan swipe je naar rechts, anders naar links. Hoe lekker zou het zijn als je op deze manier de leukste recepten voor een groep of huishouden kan ontdekken? Met de app van Picky vind je gemakkelijk een recept dat iedereen lekker vindt. Net als op Tinder kan je de recepten swipen. Swipet iedereen van de groep hetzelfde recept naar rechts? Dan is er een match en kan je het recept inplannen in je menu. Discussies over het eten van vanavond zijn hiermee definitief voorbij!

picky recepten swipen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!