Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Wijnen, wijnen! Met dit pakket van Les Généreux borrel je als een koning

Wijnen, wijnen! Met dit pakket van Les Généreux borrel je als een koning

In samenwerking met Les Généreux.

Advertentie

Om je even in Provençaalse sferen te wanen hoef je niet in de auto te springen. Hoe je dat dan wel doet? Met een goed glas wijn natuurlijk! Haal al drinkend het zonnige Frankrijk naar Nederland met de lekkerste wijnen uit Nîmes. Samen met Les Généreux stelde Foodies een bijzonder wijnpakket samen. Bestel dit pakket met mooie biologische wijnen van Mourgues du Grès en je krijgt de Foodies-uitgave van april cadeau! In deze uitgave vind je de perfecte recepten om te serveren bij de wijn. Loopt het water je al in de mond? Wacht niet te lang, want op = op!

Unieke wijnen

Diep in de Rhônevallei ligt Château Mourgues du Grès. Wijnmakersechtpaar François en Anne Collard woont er tussen de wijnranken en produceren er de allerlekkerste flessen rood, wit & rosé. François nam het domein in 1990 over van zijn vader. Zijn missie? Het maken van elegante en uitgebalanceerde biowijnen die duidelijk hun herkomst weerspiegelen. Anne zorgt voor het behoud van het natuurlijke en culturele erfgoed van Mourgues du Grès. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de marketing en PR. Over een goede match gesproken!

Rijke historie

Mourgues du Grès is dé referentie voor Costières de Nîmes-wijnen. François Collard was met zijn compromisloze focus op kwaliteit, duurzaamheid en terroirexpressie een van de pioniers van het wijngebied en wordt nog altijd tot de leidende producenten gerekend. Zijn bijzondere wijngoed, dat eens aan de zusters van Sint Ursula toebehoorde, bevindt zich in Beaucaire, tussen Nîmes, de Camargue en de rivier de Rhône.

Alleen de naam getuigt al van een rijke geschiedenis: mourgues is de lokale benaming voor nonnen, grès voor de platte ronde stenen (galets) die sinds jaar en dag het terroir van Costières de Nîmes kenmerken. Samen met het warme, zonnige klimaat en de verkoelende zeebries uit het zuiden vormt dit terroir de basis voor de pure, authentieke biowijnen van Mourgues du Grès.

Duurzaam & biologisch

De overvloedige zonuren zorgen voor optimaal rijpe druiven, en dus voor rijp, intens fruit in de wijnen. Dankzij de matigende invloed van de koele zeewind behouden de druiven voldoende frisse zuren, wat zorgt voor een optimale balans en verteerbaarheid. De arme, stenige bodem tot slot, zorgt voor concentratie en mineraliteit in de wijnen. Tel daar de consciëntieuze, duurzame en biologische werkwijze van François en Anne bij op, en je hebt alle ingrediënten bij elkaar voor overtuigende Zuid-Franse prachtwijnen!

Het lekkerste uit Frankrijk bij jou thuis

Krijg je al zin om de flessen te ontkurken? Met het overheerlijke Foodies wijnpakket van Les Généreux creëer je jouw perfecte genietmoment. In jouw box zitten 3 x 2 wijnen die zeker bij je in de smaak vallen. We stellen je ze even aan je voor:

 • Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Dorés Blanc 2019/20 (€ 10,55)
  – Blend van grenache blanc, roussanne & rolle
  – Fris & subtiel mineralig
 • Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rosés 2020 (€ 10,55)
  – Blend van syrah, grenache & mourvèdre
  – Geurig, sappig en gastronomisch
 • Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rouges 2019 (€ 10,55)
  – Blend op basis van syrah
  – Fruitig, licht kruidig en soepel

Voor €59,95 krijg je dit wijnpakket helemaal gratis bij je thuisbezorgd mét als cadeautje de april-uitgave van Foodies

Les Généreux is een samenwerkingsverband van kwaliteitswijnhandels verspreid over heel Nederland. De wijnen worden gezamenlijk ingekocht en rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Kijk voor verkoopadressen op www.lesgenereux.nl. De actie met het Foodies wijnpakket duurt t/m 19 april 2021.

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!