Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor GEWONNEN // 5x Johannes van Dam – de biografie

GEWONNEN // 5x Johannes van Dam – de biografie

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Gerespecteerd en gevreesd, het leven van culinair journalist Johannes van Dam stond in het teken van eten; spreken over eten, schrijven over eten en alles weten over eten. De Amsterdamse horeca vreesde hem, haatte hem soms, maar respecteerde zijn vakkennis. Johannes was een man met een robuust karakter, een bijzonder personage en moeilijk in woorden te beschrijven. Toch lukte het Jeroen Thijssen, in deze mooie biografie. 

Over Johannes van Dam – de biografie

Johannes van Dam was vooral bekend als restaurantrecensent en columnist voor Het Parool en Elsevier. In 2005 publiceerde hij De Dikke Van Dam, een boek van 736 pagina’s waarin hij zijn
encyclopedische kennis over eten etaleerde en waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Naast bekend eetschrijver was hij een bijzonder mens met een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, als tiener was hij betrokken bij het auto-ongeluk waarin zijn vader omkwam, en daarbij kwam nog zijn ontluikende homoseksualiteit in de burgerlijke jaren vijftig.

Titel: Johannes van Dam – de biografie
Auteur: Jeroen Thijssen
Prijs: 24,99 euro
Uitgever: Nieuw-Amsterdam
Aantal pagina’s: 320

Kans maken op deze prachtige biografie over Johannes van Dam? Laat hieronder weten in de comments voor welke krant Johannes van Dam voornamelijk recensies schreef.

Reageren kan tot en met 27 december 2018. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars hebben bericht gekregen. 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!