Advertentie
Gerespecteerd en gevreesd, het leven van culinair journalist Johannes van Dam stond in het teken van eten; spreken over eten, schrijven over eten en alles weten over eten. De Amsterdamse horeca vreesde hem, haatte hem soms, maar respecteerde zijn vakkennis. Johannes was een man met een robuust karakter, een bijzonder personage en moeilijk in woorden te beschrijven. Toch lukte het Jeroen Thijssen, in deze mooie biografie.Â
Over Johannes van Dam – de biografie
Johannes van Dam was vooral bekend als restaurantrecensent en columnist voor Het Parool en Elsevier. In 2005 publiceerde hij De Dikke Van Dam, een boek van 736 pagina’s waarin hij zijn
encyclopedische kennis over eten etaleerde en waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Naast bekend eetschrijver was hij een bijzonder mens met een roerige achtergrond: zijn joodse ouders overleefden de oorlog in onderduik, als tiener was hij betrokken bij het auto-ongeluk waarin zijn vader omkwam, en daarbij kwam nog zijn ontluikende homoseksualiteit in de burgerlijke jaren vijftig.
Titel: Johannes van Dam – de biografie
Auteur: Jeroen Thijssen
Prijs: 24,99 euro
Uitgever: Nieuw-Amsterdam
Aantal pagina’s: 320
Kans maken op deze prachtige biografie over Johannes van Dam? Laat hieronder weten in de comments voor welke krant Johannes van Dam voornamelijk recensies schreef.
Reageren kan tot en met 27 december 2018. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars hebben bericht gekregen.Â
Onze tips
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Redactie