Advertentie
Fries in the skies
Verlang jij tijdens een lange vlucht naar frietjes? Goed nieuws! Binnenkort serveert Transavia ze. Dit lijkt misschien geen big deal, maar in de lucht patat bakken is geen makkie. Doordat de ovens in een vliegtuig niet warmer mogen worden dan 150 graden, worden de frietjes niet gauw krokant. Maar waar een wil is, is een weg. Na twee jaar productontwikkeling is het toch gelukt; door een speciale coating om de frietjes, een nieuw bakje waarin ze worden opgewarmd en het gebruik van een specifiek aardappelras. Ga jij ze tijdens je volgende vlucht bestellen?
All you need is love (ale)
Liefde gaat door de maag. Dus of je volgende week nu Valentijnsdag viert of niet, proosten met een liefdesbiertje kan nooit kwaad. Als opvolger van het welbekende tompoucebier introduceren de Botanische bierbrouwer Lowlander en HEMA dit jaar ‘Love Ale’. Een bier gebrouwen met zoete, sensuele aardbei, geurige roos en als speciaal ingrediënt; damiana. Een eeuwenoud aromatisch kruid, geliefd om haar dromerige, gelukzalige werking. Kortom; het ideale liefdesdrankje. Durf jij het aan?
Sterwaardig menu
Een paar weken geleden nam Bas een kijkje in de keuken van de Cas Spijkers Academie, de plek voor culinair toponderwijs in Breda, Nijmegen en Almelo. De studenten van de academie krijgen wekelijks les van de beste chefs en patissiers van Nederland. Zo leren ze alle kneepjes van het vak. Om te oefenen mogen ze wekelijks een sterwaardig menu creëren en leiding geven aan het team van medestudenten. Elke maandagavond krijgt één student de eer om zijn menu in het restaurant van het ROC te serveren. Dit was door de maatregelen een tijd niet meer mogelijk maar gelukkig mag het weer! Wil jij graag plaats nemen in het restaurant om de sterrenmenu’s te proeven? Je vindt alle informatie en mogelijkheden op hun website.
Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: Cuisinart ijsmachine
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x Foodies’ Italië special
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.