Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vers van de pers: fries in the skies

Vers van de pers: friet in het vliegtuig, een sterwaardig menu en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Fries in the skies

Verlang jij tijdens een lange vlucht naar frietjes? Goed nieuws! Binnenkort serveert Transavia ze. Dit lijkt misschien geen big deal, maar in de lucht patat bakken is geen makkie. Doordat de ovens in een vliegtuig niet warmer mogen worden dan 150 graden, worden de frietjes niet gauw krokant. Maar waar een wil is, is een weg. Na twee jaar productontwikkeling is het toch gelukt; door een speciale coating om de frietjes, een nieuw bakje waarin ze worden opgewarmd en het gebruik van een specifiek aardappelras. Ga jij ze tijdens je volgende vlucht bestellen?

Franse frietjes

All you need is love (ale)

Liefde gaat door de maag. Dus of je volgende week nu Valentijnsdag viert of niet, proosten met een liefdesbiertje kan nooit kwaad. Als opvolger van het welbekende tompoucebier introduceren de Botanische bierbrouwer Lowlander en HEMA dit jaar ‘Love Ale’. Een bier gebrouwen met zoete, sensuele aardbei, geurige roos en als speciaal ingrediënt; damiana. Een eeuwenoud aromatisch kruid, geliefd om haar dromerige, gelukzalige werking. Kortom; het ideale liefdesdrankje. Durf jij het aan?

Sterwaardig menu

Een paar weken geleden nam Bas een kijkje in de keuken van de Cas Spijkers Academie, de plek voor culinair toponderwijs in Breda, Nijmegen en Almelo. De studenten van de academie krijgen wekelijks les van de beste chefs en patissiers van Nederland. Zo leren ze alle kneepjes van het vak. Om te oefenen mogen ze wekelijks een sterwaardig menu creëren en leiding geven aan het team van medestudenten. Elke maandagavond krijgt één student de eer om zijn menu in het restaurant van het ROC te serveren. Dit was door de maatregelen een tijd niet meer mogelijk maar gelukkig mag het weer! Wil jij graag plaats nemen in het restaurant om de sterrenmenu’s te proeven? Je vindt alle informatie en mogelijkheden op hun website.

Cas Spijkers Academie - sterwaardig menu

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!