Advertentie
Fries in the skies
Verlang jij tijdens een lange vlucht naar frietjes? Goed nieuws! Binnenkort serveert Transavia ze. Dit lijkt misschien geen big deal, maar in de lucht patat bakken is geen makkie. Doordat de ovens in een vliegtuig niet warmer mogen worden dan 150 graden, worden de frietjes niet gauw krokant. Maar waar een wil is, is een weg. Na twee jaar productontwikkeling is het toch gelukt; door een speciale coating om de frietjes, een nieuw bakje waarin ze worden opgewarmd en het gebruik van een specifiek aardappelras. Ga jij ze tijdens je volgende vlucht bestellen?
All you need is love (ale)
Liefde gaat door de maag. Dus of je volgende week nu Valentijnsdag viert of niet, proosten met een liefdesbiertje kan nooit kwaad. Als opvolger van het welbekende tompoucebier introduceren de Botanische bierbrouwer Lowlander en HEMA dit jaar ‘Love Ale’. Een bier gebrouwen met zoete, sensuele aardbei, geurige roos en als speciaal ingrediënt; damiana. Een eeuwenoud aromatisch kruid, geliefd om haar dromerige, gelukzalige werking. Kortom; het ideale liefdesdrankje. Durf jij het aan?
Sterwaardig menu
Een paar weken geleden nam Bas een kijkje in de keuken van de Cas Spijkers Academie, de plek voor culinair toponderwijs in Breda, Nijmegen en Almelo. De studenten van de academie krijgen wekelijks les van de beste chefs en patissiers van Nederland. Zo leren ze alle kneepjes van het vak. Om te oefenen mogen ze wekelijks een sterwaardig menu creëren en leiding geven aan het team van medestudenten. Elke maandagavond krijgt één student de eer om zijn menu in het restaurant van het ROC te serveren. Dit was door de maatregelen een tijd niet meer mogelijk maar gelukkig mag het weer! Wil jij graag plaats nemen in het restaurant om de sterrenmenu’s te proeven? Je vindt alle informatie en mogelijkheden op hun website.
Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.