Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
lekker eten in hamburg

6x lekker eten in Hamburg

Advertentie

Meer dan ooit waarderen we een leuke avond uit met goed eten. Maar waar ga je naartoe? Voor iedereen die deze zomer een bezoek brengt aan de Duitse wereldstad Hamburg hebben wij de lekkerste plekken om te eten en te drinken op een rij gezet.

Brücke 10

Hamburg vanaf het water bekijken? Stap in de wijk St. Pauli Landungsbrücken op de veerboot, maar doe dat niet op een lege maag! Haal een lekker broodje vis bij Brücke 10. Van haring tot krab en makreel: hier vind je de lekkerste dagverse vis van heel Hamburg. Dat is nog eens lekker eten in Hamburg.
Brücke 10, 20359 Hamburg.

lekker eten in Hamburg

Altes Mädchen

Proosten op een geslaagd weekend Hamburg doe je in de hippe wijk Schanzenviertel. Bij Altes Mädchen vind je 30 ambachtelijke bieren en meer dan 70 flessenbieren van internationale brouwerijen. Laat je adviseren door de biersommeliers over de beste hap bij het bier van de tap.
Lagerstraße 28b, 20357 Hamburg.

XO Seafoodbar

Dit gloednieuwe restaurant van chef-kok Fabio Haebel (van restaurant Haebel, zie onder) is dé nieuwe hotspot van de stad. Het is een duurzame seafoodbar met het lekkerste uit de zee, maar ook veel goede vegan opties. Strijk neer op het zonnige terras met uitzicht op de open keuken.
Paul Roosen str. 22, Hamburg.

lekker eten in hamburg

Haerlin

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Haerlin is inmiddels tot ver buiten de grenzen van Hamburg bekend bij foodies. Het team met chefkok Christoph Rüffer aan het roer serveert culinair vuurwerk met creatief gecombineerde smaken en verrassende texturen in seizoensgebonden menu’s.
Neuer Jungfernstieg 9-14, 20345 Hamburg.

lekker eten in hamburg

Haebel

Dit restaurant in bistro-stijl serveert verfijnde gerechten met een sterke focus op de regionale keuken. De keuken is een mix van Scandinavisch en Frans en je vindt er zowel mosselen en oesters als een stevige cordon bleu. Restaurant Haebel opent in september weer haar deuren.
Paul-Roosen-Str. 31, 22767 Hamburg.

Krameramtsstuben

Voor de traditionele Duitse keuken schuif je aan tafel bij Krameramtsstuben. Dit restaurant naast de barokke kerk van St. Michaelis, was oorspronkelijk een woonhuis voor kruideniersweduwen. Vandaag ademt het restaurant nog steeds geschiedenis en geniet je er van klassieke Duitse en Hamburgse gerechten zoals lapskaus en pannfish. Op en top lekker eten in Hamburg!
Krayenkamp 10, 20459 Hamburg.

Hamburg

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!