De beste adresjes voor een high tea

Je bent er vast bekend mee, een typische high tea. Dit Engelse fenomeen zien we ondertussen over de hele wereld. Naast verse thee worden er vaak verschillende hapjes geserveerd op een grote etagère; van scones tot sandwiches. Zie jij dit uitje wel zitten? Reserveer dan vooral bij de onderstaande restaurants. Dit zijn namelijk onze favoriete adresjes voor een high tea!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, hotspots & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De Theefabriek

De juiste plek om thee te drinken is natuurlijk de Theefabriek. In een klein dorpje in Groningen is een waar theeparadijs gevestigd in een oude kerk. Ontzettend sfeervol! En het leukste? Na de high tea kun je jouw favoriete theetjes mee naar huis brengen. Bij de naastgelegen theewinkel verkopen ze meer dan 340 losse theesoorten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Theefabriek (@theefabriek)

Millinger theetuin

Of je nu een high tea bestelt of niet; een bezoekje aan de Millinger theetuin is een feestje op zich. De tuin is alleen met de voet toegankelijk. Na een wandeling van 2,5 kilometer stuit je op exotische verrassing in een uiterst hoekje van Nederland. Zelf noemen ze het een paradijs in de polder en wij geven ze geen ongelijk. Het is er altijd druk dus reserveren voor de high tea is zeker een must. 

Relais & Chateaux WSHS Gouda

Bij koffie- en cocktailbar COCO in Relais & Châteaux Weeshuis Gouda geniet je van een luxe afternoon tea. Ze zetten graag samen met jou de bloemetjes buiten om de eerste zonnestralen te voelen. Verschillende hartige sandwiches, scones met clotted cream, macarons, taartjes en bonbons worden geserveerd samen met de lekkerste thee van Dammann Frères Thee. Geniet van de gastvrijheid en laat je volledig in de watten leggen!

Lunchroom Piece of Cake

Een afternoon tea, sweet tea of high tea bij Piece of Cake gaat er bij ons altijd wel in. Als je iets te vieren hebt, of gewoon zomaar. Je krijgt hier hartige hapjes zoals een wrap of een sandwich maar ook warme gerechtjes, klassieke scones met clotted cream en jam, vier variërende zoete hapjes en drie soorten thee! Liever koffie? Dat mag ook!

Anne&Max voor een high tea

In steeds meer steden zijn de huiskamercafés van Anne&Max te vinden. Zit er eentje in jouw stad gevestigd? Breng dan zeker eens een bezoekje voor een high tea. Je krijgt dan een uitgebreide proeverij van huisgemaakte soep, scones met clotted cream en landgoedjam, brood met dips, huisgemaakte koekjes, twee stukken ambachtelijke taart en zoveel thee als je op kunt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anne&Max (@annemaxcoffee)

Restaurant Pilkington’s

Hoe hip een high tea ook is, het stamt oorspronkelijk uit de Victoriaanse tijd. En daar houden ze zich bij Pilkington’s graag aan. Het restaurant serveert de high tea zoals het hoort; met de klasse van de High Society en de gezelligheid van de country in hartje Den Bosch.

Waldorf Astoria

In het kloppende hart van het Waldorf Astoria Hotel ‘Peacock Alley’ serveren ze geen high– maar een afternoon tea. Onder het genot van live piano muziek kan jij je hier helemaal in de watten laten leggen. Verwacht geen gewone gebakjes maar ware kunstwerkjes. Je kunt niet vaak genoeg gaan; elk seizoen passen ze de invulling van de afternoon tea aan.

Hotel des Indes

Ook Hotel des Indes in Den Haag serveert dagelijks een high tea. Waan je in een andere wereld en laat je verwennen bij dit luxueuze hotel. De etagères worden prachtig opgemaakt met zoete lekkernijen en hartige versnaperingen. Amuses, luxe sandwiches, versgebakken scones, bonbons en patisserie in combinatie met verschillende soorten thee.

Tea time

Bij Tea Time vind je een stukje Engeland in Drenthe. In het karakteristieke dorpje Echten vind je aan de rand van het bos een prachtig pand waarin een Engelse tearoom is gevestigd. Ze bieden er verschillende high tea’s aan die allen bestaan uit typische hapjes zoals scones, sandwiches en quiches. Extra leuk; elk seizoen bieden ze ook een seasonal tea aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tea Time (@teatimeechten)

Theeschenkerij Hof van Schoor

De laatste van de high tea adresjes is theeschenkerij Hof van Schoor. Hier serveren moeder en dochter dagelijks de lekkerste high tea’s. Wij raden je aan om met lekker weer langs te gaan. De bloemen- en moestuin zijn prachtig en rondom het huis lopen verschillende dieren rond zoals Schotse schaapjes en een Shetlandpony. Ontzettend sfeervol!

Lees ook: high tea – 9x recepten en alle do’s & don’ts

high tea etiquette