Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Drenthe
Van pannenkoeken tot fine dining; in de parel van het noorden, Drenthe, vind je restaurants in alle prijsklassen. Ga je voor een bourgondische maaltijd in De Bospub na een flinke wandeling of wordt het een avondje op chique bij The Black Tie? Met deze hotspots in Drenthe heb je altijd inspiratie bij de hand.
Restaurants in Drenthe:
€
We beginnen met een makkelijke maar goede hap, lekker uit eten in Drenthe. Van stoofpotjes tot burgers en van saté tot schnitzel. In deze restaurants geen 'wat de boer niet kent dat eet hij niet', want hier vindt iedere boer wat lekkers. Dit zijn de leukste plekken voor een goede, niet te dure hap buiten de deur. Kortom; geniet van onze favoriete hotspots en restaurants in Drenthe! Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Iers restaurant & pub De Turfsteker, Westerbork
Een Ierse pub zoals het een échte Ierse pub betaamt: donkerbruine bar, donkerbruine vloer, houten zithoekjes, grote chesterfield banken en een enorme vuurplaats om omheen te zitten. Op de kaart Ierse klassiekers als Guinness Stew maar ook Drentse hoogstandjes zoals de burger met rundvlees uit het nabijgelegen Mantinge. Eén keer in de zoveel tijd hebben ze Ierse avond met live-muziek waarbij je muzikaal wordt getrakteerd door een folklore band. Absoluut een niet te missen hotspot in Drenthe!Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Iers Restaurant 'De Turfsteker (@de_turfsteker)
Proeflokaal Bregje, Meppel
Proeflokaal Bregje vind je in meerdere steden, zo ook in Meppel. Wij houden van het concept: drie gangen voor € 17,50 (maandag t/m donderdag) of € 19,50 (vrijdag t/m zondag). Dit is zo'n restaurant in Drenthe waar je iedereen mee naar toe kunt nemen; van je wereldvreemde oom tot je tante op stand. Je vindt er saté en schnitzels, maar ook diamanthaas en rendang. Tip: voor € 4,00 kun je een voorgerecht als extra tussengerecht bestellen, zo heb je goedkoop een extra gang!De bospub, Dwingeloo
Op een prachtige plek in het Nationaal Park 'het Dwingelerveld' ligt verscholen in de bossen, restaurant De Bospub. Een prachtige hotspot in Drenthe om uit eten te gaan. Na een flinke wandeling is dit dé plek om even bij te komen en jezelf van nieuwe energie te voorzien. Je kunt hier de auto parkeren en vanuit De Bospub je wandeling starten én eindigen. Wij gaan meestal voor een ambachtelijke pannenkoek, maar ze hebben er ook steaks, stoofvlees, saté en verschillende salades.€€ Restaurants in Drenthe
In deze restaurants kun je goed uit eten in Drenthe. Geen snelle daghap, maar ook weer geen finedining. Zoek je een lekker restaurant in Drenthe om met vrienden uit eten te gaan na een dagje door de stad of natuur slenteren? Bekijk dan snel onze tips!Diggels, Westerbork
In hartje Westerbork, aan de hoofdstraat, vind je restaurant Diggels. Al ruim 20 jaar een begrip om uit eten te gaan in Drenthe! Naast de uitstekende menukaart (met gerechten met lokale én seizoensproducten), kun je hier ook terecht voor high tea en buffetten (van ontbijt tot brunch en diner); als je een feestje organiseert is dit dé tip voor fijne catering. Het personeel is ontzettend gastvrij en professioneel dus je kunt rekenen om een warm welkom.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Brasserie Diggels Westerbork (@diggels.westerbork)
Restaurant in Drenthe: Liff, Assen
Dit modern ingerichte restaurant in Assen is een leuke plek om neer te strijken na een dagje in de Drentse hoofdstad. De menukaart blinkt vooral uit door de verrassende vegetarische hoofdgerechten zoals biet gemarineerd in gember met notencrumble en wasabikroepoek en in appelstroop gemarineerde witlof met kerriebloemkool. Alles proeven? Neem de sharing platter voor 2 personen voor € 25,50 en je krijgt een mix van verschillende hoofdgerechten.Grandcafé Marron, Hoogeveen
De plek voor een leuke vrijmibo? Dat is Grandcafé Marrron in Hoogeveen. Met hapjes als 36 maanden gerijpte ibericoham, kaasplank met Drentse nagelkaas, gambakroketjes van Cas Spijkers en nacho's met stoofvlees-topping heb je voorlopig nog geen zin om naar huis te gaan! De dinerkaart staat ook vol met lekkers; probeer de tomahawk met bearnaisesaus, gemaakt van 100% ecologisch en duurzaam rundvlees. En dat gewoon in Drenthe!Restaurant in Drenthe: Goodfella's, Emmen
Weer iets heel anders: het Amerikaanse steakhouse Goodfella's in Emmen. Met een inrichting uit de jaren '70, gestoken in een modern jasje. De menukaart is vooral een feest voor carnivoren, zo vind je er veel stoere burgers en grote steaks. De steaks zoek je zelf uit, op basis van grammen, met als klapper van de kaart de t-bone van 450 g. Daar ben je wel even zoet mee bij deze hotspot in Drenthe!Rickkies Boer'n Bistro
Je bent in Drenthe of je bent het niet! Op het boerenerf van boer Rick, aan de rand van het natuurgebied Terhorsterzand in Smalbroek, vind je deze fantastische bistro. Dit restaurant in Drenthe is open voor diner op vrijdag tot en met zondag en is eigenlijk een veredelde boerenschuur - wat het meteen zo idyllisch maakt! Koken kan boer Rick zeker, het liefst met grote stukken vlees zoals een halve scharrelhoen van het spit of iets moois van de BBQ.€€€
Bij deze restaurants in Drenthe moet je vaak al ver van tevoren reserveren. Sommige hebben zelfs één of meerdere sterren. Kortom; wil je een fancy diner of luxe uit eten? Kies dan één van deze restaurants.Hotspots in Drenthe
De keuken van Arragon, Fluitenberg
Wil je een avond écht lekker eten en heb je daar wat euro's voor over? Dan moet je naar De Keuken van Arragon in Fluitenberg. In de keuken worden, onder de bezielende leiding van chef-kok Herco van Arragon, de meest culinaire hoogstandjes bereid. De seizoensgroenten komen 'bij opa uit de tuin' en zijn altijd dagvers. Tip: ga voor het verrassingsmenu van zeven gangen; dat kun je aan Hergo wel overlaten! De aardige dames in de bediening maken de avond rond.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door De keuken van Arragon (@dekeukenvanarragon)
Restaurant Sukade in Drenthe, Meppel
Een pareltje uit het Noorden is het Meppelse restaurant Sukade. In het pakhuys aan de Stoombootkade in Meppel ervaar je een wereld van smaken. Herkenning, maar ook nieuwe ontdekkingen. Chef-kok Thomas van Mechelen kookt zoveel mogelijk met eerlijke en lokale producten, met een knipoog naar het verleden en verre oorden. Gastvrouw-sommelier Joleen Dannenburg zet met haar wijn-spijscombinaties en enthousiaste team de puntjes op de i.Dit bericht op Instagram bekijkenEen bericht gedeeld door Sukade Smaeckpakhuys anno 1860 (@restaurantsukade)
Hotspots in Drenthe: The black tie, Assen
Een black tie hoeft niet, maar voor dit restaurant trek je wel je mooiste kleding uit de kast. De menukaart wisselt mee met de seizoenen en je kiest tussen drie, vier, vijf of zes gangen vol verrassingen. Een leuke starter van je diner is de oesterproeverij van drie oesters met verschillende toppings. Na zoveel smaakgenot kan je avond al eigenlijk niet meer stuk, het is niet voor niets een van onze favoriete hotspots in Drenthe!Lees ook:
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Groningen voor elke prijsklasse
Dit zijn de leukste foodhallen in Nederland
8x oesters eten in Nederland
Advertentie
Onze tips
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Australische BBQ: 5x recepten én tips
High tea in Nederland: dit zijn de leukste adresjes
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Riviercruises saai? Deze culinaire cruise niet!
Australische BBQ: alles over deze traditie
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.