Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Fish and chips recept

Typisch Engelse gerechten om op vakantie te proberen

Advertentie

Van pubfood tot oogverblindende toetjes: de Britten weten wel hoe ze iets lekkers op tafel kunnen toveren. Ontdek snel welke typisch Engelse gerechten je echt eens moet proberen!

Typisch Engelse gerechten

Ga je op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk? Dan zijn er heel wat typisch Engelse gerechten die je echt eens moet proberen. Denk aan marmelade, gerechten voor een afternoon tea of côte de boeuf met mergboter. Gelukkig hoef je geen ticket naar Londen te boeken om deze typisch Engelse gerechten te maken. Met deze recepten haal je wat Brittish goodness naar je eigen keuken.

Wil je ook iedere week recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
English breakfast

English breakfast

Ruil je yoghurtje eens in voor een full English breakfast. Dit samenspel van onder andere champignons, witte bonen, worstjes en ei is niet voor de lichte ontbijter, maar wel perfect voor de stevige trek.

Naar het recept
Fish and chips recept

Fish & chips

Zeggen wij typisch Engelse gerechten, dan denk je waarschijnlijk aan fish & chips. Het is dan ook een echte Britse afhaalmaaltijd. Vroeger werd de vis samen met de frites in een oude krant gewikkeld en nam je hem zo mee.

Naar het recept
Bread & butterpudding

Bread & butterpudding

Heb je nog restjes brood die op moeten? Gooi ze niet weg, maar maak er deze heerlijke bread & butterpudding mee.

Naar het recept
Sunday roast met Yorkshire pudding comfortfood

Sunday roast met Yorkshire puddings

Deze heerlijk roast hoef je echt niet te bewaren tot zondag, maar het mag natuurlijk wel! Traditioneel serveer je er Yorkshire pudding bij. Origineel worden deze puddings trouwens bereid met rundervet in plaats van boter. Mocht je hieraan kunnen komen, kun je altijd de boter hierdoor vervangen.

Naar het recept
Eton Mess

Eton Mess

Eton Mess is een typisch Engels gerecht op basis van meringue. Als je weinig tijd hebt, kun je ook kant en klare schuimpjes gebruiken voor een supersnelle versie.

Naar het recept

Meer weten over typische Engelse gerechten? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!