1. English Breakfast

Ruil je yoghurtje eens in voor een full English breakfast. Dit samenspel van onder andere champignons, witte bonen, worstjes en ei is niet voor de lichte ontbijter, maar wel perfect voor de stevige trek.

English breakfast

2. Fish & Chips

Zeggen wij typisch Engelse gerechten, dan denk je waarschijnlijk aan fish & chips. Het is dan ook een echte Britse afhaalmaaltijd. Vroeger werd de vis samen met de frites in een oude krant gewikkeld en nam je hem zo mee.

Fish and chips recept

3. Bread & butterpudding

Heb je nog restjes brood die op moeten? Gooi ze niet weg, maar maak er deze heerlijke bread & butterpudding mee.

Bread & butterpudding

4. Sunday roast met Yorkshire puddings

Deze heerlijk roast hoef je echt niet te bewaren tot zondag, maar het mag natuurlijk wel! Traditioneel serveer je er Yorkshire pudding bij. Origineel worden deze puddings trouwens bereid met rundervet in plaats van boter. Mocht je hieraan kunnen komen, kun je altijd de boter hierdoor vervangen.

Sunday roast met Yorkshire puddings

5. Eton Mess

Eton Mess is een typisch Engels gerecht op basis van meringue. Als je weinig tijd hebt, kun je ook kant en klare schuimpjes gebruiken voor een supersnelle versie.

Op zoek naar meer recepten voor typisch Britse gerechten?

In foodies februari vind je nóg meer lekkere gerechten uit de Engelse keuken. Wat dacht je van marmelade, gerechten voor een afternoon tea of côte de boeuf met mergboter? Ren nu snel naar de winkel en bemachtig jouw exemplaar!

Eton Mess