
Bread & butterpudding
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Laat het fruit ontdooien en uitlekken. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de korsten van het brood. Bestrijk alle sneetjes met boter en snijd ze diagonaal doormidden. Verdeel de helft van het brood dakpansgewijs over de bodem van de ovenschaal.
2. Verdeel het fruit over het brood. Beleg dakpansgewijs met het overige brood. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het kaneelstokje en het vanillemerg en laat ca. 10 minuten trekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
3. Kluts de eieren met de suiker. Zeef de melk en schenk hem al roerend bij de eieren. Schenk het melkmengsel over het brood in de ovenschaal en bak het geheel 40-45 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
4. Roer de abrikozenjam los met 1 el water. Bestrijk het brood van de pudding met de jam en bak hem nog 3-4 minuten in de oven.