Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Sunday roast met Yorkshire pudding comfortfood

Sunday roast met Yorkshire puddings

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Een sappig gebraden stuk vlees en natuurlijk luchtige Yorkshire puddings – deze Sunday Roast is hét ultieme comfortfood. Dit traditionele Britse feestmaal is perfect voor een gezellige zondag met familie of vrienden. Serveer met een rijke jus en geniet van een smaakvolle klassieker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • muffinvorm
  • keukengaren
Een sappig gebraden stuk vlees en natuurlijk luchtige Yorkshire puddings – deze Sunday Roast is hét ultieme comfortfood. Dit traditionele Britse feestmaal is perfect voor een gezellige zondag met familie of vrienden. Serveer met een rijke jus en geniet van een smaakvolle klassieker!

Bereiding

  1. Neem het vlees ca. 30 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5).

  2. Pel de uien en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Meng de ui, de salie en de knoflook met 1 el olijfolie en verdeel het mengsel over de bodem van een braadslee.

  3. Wrijf het vlees in met ruim zout, peper en 1 el olijfolie. Bind het vlees eventueel met keukengaren op om een egale dikte te krijgen. Leg het vlees op de uien in de braadslee.

  4. Zet het geheel in de oven en verlaag direct de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Braad het vlees 40 – ­50 minuten, tot het een kerntemperatuur van ca. 50 – ­55°C heeft bereikt.

  5. Kluts voor de Yorkshire puddings de eieren in een beslagkom. Voeg 120 g bloem en wat zout toe en roer het tot een glad mengsel. Voeg de melk toe en zet het beslag ca. 30 minuten weg.

  6. Neem de braadslee uit de oven. Wikkel het vlees in aluminium folie en laat het ca. 30 minuten rusten. Verhoog de oventemperatuur weer (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5).

  7. Vet de muffinvorm in met de boter. Zet de vorm in de oven tot hij heet is. Neem de vorm uit de oven en vul snel elke holte tot de helft met het beslag. Zet de vorm terug in de oven en bak het beslag ca. 20 minuten.

  8. Zet de braadslee met de uien op het vuur en voeg 1 el bloem toe. Bak de bloem ca. 1 minuut. Blus af met ca. 250 ml water en laat ca. 3 minuten op laag vuur koken. Zeef de jus eventueel en houdhem warm.

  9. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer het met de Yorkshire puddings en de jus. Lekker met worteltjes.

Per portie: 554 kcal | 30 g koolhydraten | 53 g eiwit | 24 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Sissy boy, Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!