Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Eton Mess

Eton Mess

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 50 minuten wachttijd50 min. wachttijd

Eton Mess is hét dessert voor als je weinig tijd hebt. Het enige wat je nodig hebt voor deze Britse klassieker is wat vers fruit, room en meringue. Wil je helemaal supersnel zijn? Gebruik eventueel kant-en-klare meringueschuimpjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Eton Mess is hét dessert voor als je weinig tijd hebt. Het enige wat je nodig hebt voor deze Britse klassieker is wat vers fruit, room en meringue. Wil je helemaal supersnel zijn? Gebruik eventueel kant-en-klare meringueschuimpjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, glanzend schuim ontstaat. Spatel voorzichtig de maïzena door het schuim.

  2. Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit. Bak het schuim in ca. 50 minuten krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig. Breek de meringue in grove stukken.

  4. Was de bramen voorzichtig. Verdeel de meringue en de bramen over een schaal. Schep de slagroom er in hoopjes tussen en overheen. Garneer met de eetbare viooltjes en de munt.

Per portie: 339 kcal | 30 g koolhydraten | 4 g eiwit | 22 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Serveertip
Dit toetje staat leuk op een schoteltje maar voor een wat feestelijker effect kun je het ook goed in een glaasje serveren. Zo zie je de verschillende laagjes goed!

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!