Bereiding

Deze Britse klassieker is hét dessert voor als je weinig tijd hebt. Je neemt vers fruit, room en meringue en klaar is kees. Wil je helemaal supersnel zijn? Gebruik eventueel kant-en-klare meringueschuimpjes.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, glanzend schuim ontstaat. Spatel voorzichtig de maïzena door het schuim.
  2. Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit. Bak het schuim in ca. 50 minuten krokant in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig. Breek de meringue in grove stukken.
  4. Was de bramen voorzichtig. Verdeel de meringue en de bramen over een schaal. Schep de slagroom er in hoopjes tussen en overheen. Garneer met de eetbare viooltjes en de munt.

Per portie: 339 kcal
4 g eiwit | 22 g vet | 30 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie