Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
nieuw op bonaire

Nieuw op Bonaire: veel restaurants en culinaire ervaringen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Bonaire bruist van de nieuwe ontwikkelingen en met dagelijkse vliegroutes hebben zowel foodies, natuurliefhebbers als avonturiers volop gelegenheid om dit eiland te ontdekken. De groeiende foodscene op Bonaire (in 2022 door de World Food Travel Association uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad) kent ook dit jaar weer tal van nieuwe eetgelegenheden.

Nieuw op Bonaire: restaurants en meer

Bonaire is een eiland in het zuidelijk deel van de Caribische Zee, waar het altijd zomer is. Veel toeristen weten het eiland te vinden omdat je er erg goed kunt snorkelen en duiken, maar wist je dat je ook héél goed kunt eten op het eiland? Van lokale foodtrucks tot fancy restaurants, er is veel nieuw op Bonaire bijgekomen de laatste tijd.

Zo deelden we eerder al een lijstje met onze favoriete restaurants op Bonaire, maar de afgelopen maanden zijn er veel restaurants geopend. Kortom, er zijn genoeg culinaire ervaringen op het eiland te vinden.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Culinaire ervaringen: nieuw op Bonaire

Hieronder delen we een overzicht met tien van de beste adressen, vernieuwde culinaire concepten en ook onvergetelijke ervaringen op het eiland die in 2024 op je wachten. Al is er natuurlijk nog veel meer te vinden!

1. 2 Fools and a Bull

Na jarenlange succes op Aruba is 2 Fools and a Bull nu ook gevestigd op Bonaire. De intieme U-vormige bar in Kralendijk biedt plaats aan maximaal zeventien gasten per avond, die tijdens een fine-dining-ervaring een gangendiner krijgen voorgezet.

2. Zara’s Bonaire

Zara’s Bonaire, gevestigd in de Stichting Art Center in de wijk Antriol, is een gecombineerde kunstgalerie en ook een eetgelegenheid. Je kunt er genieten van een chef’s table concept, daarnaast is Zara’s het enige restaurant van het eiland dat op een dak is gevestigd.

3. The Bucket

Begin 2024 opent een nieuw restaurant zijn deuren in het centrum van Kralendijk: The Bucket. Bij deze grill en cocktailbar ineen staan eten, drinken en ook entertainment centraal. Het dagelijkse Happy “Bucket” Hour van 17.00 tot 19.00 uur is een aanrader!

4. Hooked by Sunsets

Hooked by Sunsets is eind 2023 geopend. Dit restaurant werkt met verse, hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle wijnen. Het Caribische menu is een steeds veranderende lijst van kleine, deelbare gerechten boordevol speciale smaken. Zoals een Lobster Hot Dog, met liefde in eigen huis bereid.

5. Casa Bizarro

Casa Bizarro is een nieuw restaurant met knus decor in levendige kleuren en jungle-interieur. Je treft er een goede sfeer, lekkere cocktails en uitstekend eten met een mix van de Aziatische keuken, verse sushi en tal van internationale gerechten.

6. Blue Lagun Cafe Bonaire

Het nieuwe Blue Lagun Cafe Bonaire is centraal gelegen tegenover Flamingo Airport. Deze luxe lounge serveert een wekelijks wisselend lokaal lunchmenu, met authentieke smaken en een moderne twist.

7. Carlitos

Carlitos is een kleurrijke eetgelegenheid in het centrum van Kralendijk, waar Mexicaans geïnspireerde gerechten en drankjes worden aangeboden, zoals vers gemaakte taco’s en heerlijke cocktails.

8. Nieuw op Bonaire: John’s

John’s is een charmant ijsparadijs in het oudste dorp van het eiland – Rincon – waar je in de rijke lokale smaken van de zelfgemaakte ijsjes het culinaire erfgoed van Bonaire proeft. Het monumentale huis waarin de 71-jarige eigenaar Wilbert zijn ijsjes schept, is ruim 100 jaar oud.

9. Senang Restaurant: gloednieuw menu

Bij Delfins Beach Resort vind je Senang Restaurant, van het gouden culinaire koppel Jonnie en Thérèse Boer. Dit restaurant lanceerde onlangs een gloednieuw menu, geïnspireerd op de keukens van onder meer Azië en het Midden-Oosten.

10. Artisan Bakery

Artisan Bakery is eind 2023 geopend op Kaya Grandi (de hoofdstraat van Kralendijk) en biedt verse zuurdesemproducten én heerlijk kaneelbrood.

Meer hotspots op Bonaire?

Je verwacht het misschien niet, maar er is ontzettend veel culinair aanbod op het eiland. Uit eten op Bonaire? Van pastechi tot aan haute cuisine, er is ontzettend veel keuze. Kortom, dit eiland is niet alleen een paradijs voor surfers en duikers, ook foodies kunnen hier hun hart ophalen.

Meer hotspots? Lees dan het artikel met onze favoriete restaurants op Bonaire en laat je inspireren.

Culinaire reis naar Bonaire

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!