Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Hotspots van Jord Althuizen: Boutique Restaurant Bavette

De favoriete hotspots van Jord Althuizen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Vuurmeester Jord Althuizen deelt niet alleen de beste recepten en tips, hij vertelt ook graag wat zijn persoonlijke favoriete hotspots zijn. Bekijk snel het lijstje en ontdek waar Jord graag komt als hij vrij is.

Hotspots van Jord Althuizen

De favoriete hotspots van Jord Althuizen hoeven niet altijd om vlees te draaien, dat blijkt wel uit dit geweldige lijstje. Jord vertelt: “Good food en gezelligheid, dat maakt een plek al snel een persoonlijke favoriet. En ja, dat is vaak een vurige of vleesrijke locatie. Toch hou ik ook van plekken in the middle of nowhere waar het niet altijd om vlees draait. Verandering van spijs doet eten, ook op een rustige plek met een menukaart vol lokale ingrediënten kom ik graag met mijn gezin.”

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Pendergast

Jord: “Dit is een klein restaurant in Amsterdam met grootse kwaliteit. Ik ben absoluut fan van het smokehouse. Het is misschien wel de ideale plek als ik zin heb in een lekkere BBQ en even niet zelf achter de smoker wil staan. Hier vind je goed vlees en lekkere cocktails.”

Pendergast

Je vindt Pendergast aan de Groen van Prinstererstraat 14 in Amsterdam.

2. The Beef Chief

Jord: “Je vindt deze oude bekende van diverse foodfestivals in de Amsterdamse Oedipus brouwerij. Ze maken vanuit diverse pop-ups de beste burgers van Nederland. Ga er absoluut eens langs, na het roeven van hun burger wil je waarschijnlijk nooit meer anders. Ik niet in ieder geval!”

Hotspots van Jord Althuizen: The Beef Chief

The Beef Chief vind je aan het Gedempt Hamerkanaal 85 in Amsterdam.

3. Boutique Restaurant Bavette

Midden in Maasland tref je een verfijnd restaurant aan waar het draait om het beste vlees uit de regio. Het is een echt familiebedrijf, en dat komt de kwaliteit ten goede. Het vlees komt uitsluitend van de boer die slechts enkele honderden meters verderop Hereford en Wagyu koeien grootbrengt.

Hotspots van Jord Althuizen: Boutique Restaurant Bavette

Boutique Restaurant Bavette zit aan de Kortebuurt 15 in Maasland.

4. Café du Midi

Deze hotspot in Delfgauw is absoluut een favoriete plek van ons gezin. Het is een leuke, informele uitspanning midden in een prachtig natuurgebied. Het heeft helemaal niets met BBQ te maken, maar dat vind ik juist zo fijn op een vrije dag met mijn meiden.

Hotspots van Jord Althuizen: Café du Midi

Café du Midi vind je aan de Noordeindseweg 70 in Delfgauw.

5. Monroe

We maken een uitstapje naar onze Zuiderburen. Monroe is namelijk een fantastische nieuwe hangout in Antwerpen. Je vindt hier een geweldige mix tussen bistroklassiekers en moderne internationaal geïnspireerde gerechten. Heerlijkheden zoals steak tartaar, oesters en Porterhouse steak staan hier op het menu.

Monroe Antwerpen

Je vindt Monroe aan de Gentplaats 1 in Antwerpen, België.

6. Black Smoke

Deze hotspots mogen niet ontbreken. Natuurlijk ben ik fan van mijn eigen rokerige hangouts. De vestigingen in Antwerpen en Rotterdam blijven een family favorite voor verrassende vurige creaties. Rechtstreeks uit de smokers of van de gloeiende kolen, neem maar eens een kijkje!

Black Smoke van Jord Althuizen

Je vindt Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam.

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!