
Vuurmeester Jord Althuizen deelt niet alleen de beste recepten en tips, hij vertelt ook graag wat zijn persoonlijke favoriete hotspots zijn. Bekijk snel het lijstje en ontdek waar Jord graag komt als hij vrij is.
Lees verder na de advertentie
Hotspots van Jord Althuizen
De favoriete hotspots van Jord Althuizen hoeven niet altijd om vlees te draaien, dat blijkt wel uit dit geweldige lijstje. Jord vertelt: "Good food en gezelligheid, dat maakt een plek al snel een persoonlijke favoriet. En ja, dat is vaak een vurige of vleesrijke locatie. Toch hou ik ook van plekken in the middle of nowhere waar het niet altijd om vlees draait. Verandering van spijs doet eten, ook op een rustige plek met een menukaart vol lokale ingrediënten kom ik graag met mijn gezin."
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Pendergast in Amsterdam
Jord: "Dit is een klein restaurant in Amsterdam met grootse kwaliteit. Ik ben absoluut fan van het smokehouse. Het is misschien wel de ideale plek als ik zin heb in een lekkere BBQ en even niet zelf achter de smoker wil staan. Hier vind je goed vlees en lekkere cocktails."

Je vindt Pendergast aan de Groen van Prinstererstraat 14 in Amsterdam.
The Beef Chief in Amsterdam
Jord: "Je vindt deze oude bekende van diverse foodfestivals in de Amsterdamse Oedipus brouwerij. Ze maken vanuit diverse pop-ups de beste burgers van Nederland. Ga er absoluut eens langs, na het roeven van hun burger wil je waarschijnlijk nooit meer anders. Ik niet in ieder geval!"

The Beef Chief vind je aan de Beitelkade 4 in Amsterdam.
Boutique Restaurant Bavette in Maasland
Midden in Maasland tref je een verfijnd restaurant aan waar het draait om het beste vlees uit de regio. Het is een echt familiebedrijf, en dat komt de kwaliteit ten goede. Het vlees komt uitsluitend van de boer die slechts enkele honderden meters verderop Hereford en Wagyu koeien grootbrengt.

Boutique Restaurant Bavette zit aan de Kortebuurt 15 in Maasland.
Café du Midi in Delfgauw
Deze hotspot in Delfgauw is absoluut een favoriete plek van ons gezin. Het is een leuke, informele uitspanning midden in een prachtig natuurgebied. Het heeft helemaal niets met BBQ te maken, maar dat vind ik juist zo fijn op een vrije dag met mijn meiden.

Café du Midi vind je aan de Noordeindseweg 70 in Delfgauw.
Monroe in Antwerpen
We maken een uitstapje naar onze Zuiderburen. Monroe is namelijk een fantastische nieuwe hangout in Antwerpen. Je vindt hier een geweldige mix tussen bistroklassiekers en moderne internationaal geïnspireerde gerechten. Heerlijkheden zoals steak tartaar, oesters en Porterhouse steak staan hier op het menu.

Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam
Deze hotspots mogen niet ontbreken. Natuurlijk ben ik fan van mijn eigen rokerige hangouts. De vestigingen in Antwerpen en Rotterdam blijven een family favorite voor verrassende vurige creaties. Rechtstreeks uit de smokers of van de gloeiende kolen, neem maar eens een kijkje!

Je vindt Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Dit zijn de beste steden ter wereld voor foodies

Restaurants in Rotterdam: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Wenen: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Valencia: dit zijn de beste hotspots & tips

Culinair genieten: 6 toprestaurants in Nederland die je niet mag missen

Dit zijn de leukste Italiaanse hotspots in Nederland

Dit is de Horeca Hoofdstad van Nederland in 2025

Hokkai x De Japanner: reserveer nu voor Sake Sunday

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Deze Tsjechische gerechten moet je proeven tijdens je citytrip in Praag

Derry: dé culinaire stad van Noord-Ierland

Dit zijn de 10 beste culinaire regio’s ter wereld

Restaurants in Luxemburg: de beste hotspots & tips

Restaurants in Maastricht: dit zijn beste hotspots & tips

Culinair retreat op Sicilië met Vanja van der Leeden & Emilia Strazzanti

Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots en tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.