Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Jord Althuizen, photo by Remko Kraaijeveld

Het keukenkastje van: Jord Althuizen

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Jord Althuizen is grillmaster en eigenaar van Smokey Goodness. Zijn tweede barbecueboek kwam dit voorjaar uit. Wij vroegen Jord wat hij altijd in zijn keukenkastje heeft.
Jord Althuizen, photo by Remko Kraaijeveld

Chipotle

Tabasco chipotle, dat eet ik echt overal bij. Op vlees, bij de lunch en zelfs bij het ontbijt. Je geloof het niet, maar het is heerlijk op een boterham met pindakaas. En dat het liefst die chipotle, die gerookte toets die geeft de pittigheid een lekkere tegenhanger.

Nazouten

grof zeezout. – ik hoef niet te verbergen dat ik een liefhebber ben van een groot stuk vlees ben. Dat moet gewoon goed op smaak zijn. Door na te zouten met grof zeezout houd je een lekker soort knisper over.

Pig-powder

BBQ-rub – pig-powder. Van mijn eigen merk, daar heb ik natuurlijk alle potjes van in mijn koelkast maar de pig powder is wel mijn favoriet. Doet het super op varkensvlees, met kaneel, venkel en chipotle erin. Maar ik eet m ook op aardappeltjes gebakken in boter. Superlekker gewoon.

IPA

Wat je standaard bij me aantreft is een flesje IPA bier in de koelkast. Een beetje om mee te koken maar vooral om te drinken. Liefst The Calling van Boulevard Brewery. Als je veel bombastisch gekruid vlees eet, dan heb je er een stevig biertje bij nodig om erbij te drinken. Een pilsje houdt dat niet.

Snelle vitaminen

Waar ik nooit mee kook maar wat ik wel áltijd in de koelkast heb staan zijn groentesappen. Vanuit mijn werk ben ik altijd on the go en met cateringklussen bezig. Het is dan heel verleidelijk om even een stukje vlees te pakken – ik heb dan geen tijd om hele salades op te scheppen. Dus om supersnel aan de vitaminen te komen: groentesap.

Extra vierge

Verder heb ik altijd een goede kwaliteit olijfolie staan. Die ik nu gebruik heb ik meegenomen van een trip naar Argentinië. Altijd een lekkere extra vierge om brood in te dippen en om salades mee af te maken. Het liefst heb een jonge en grassige – alsof je met je tong over de grasmat scheurt.
Hier lees je trouwens welke olijfolie de foodies-redactie het lekkerst vindt.

Jord Althuizen
Fotografie: Remko Kraaijeveld

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!