Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Restaurant de Centrale: van bouw tot bord IV

Restaurant de Centrale: van bouw tot bord IV

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wat komt er allemaal kijken bij de opzet van je eigen restaurant? Sjaak (29) bouwt aan zijn culinaire droom, restaurant De Centrale in Delft, en houdt je elke twee weken op de hoogte van de vorderingen.
Sjaakblog1
Hallo, ik ben Sjaak Borsboom; culinair avonturier en schrijver van het kookboek Gastrovan – Met je neus in de boter. Afgelopen weken bouw ik aan mijn droom. Ik klus samen met Thijs (mijn broer) en Daan (mijn beste vriend) aan een monumentale vleeshal in het centrum van Delft. We maken een restaurant en een podium voor de ambachten uit de streek en cultuur.

Eind in zicht

Het is heel erg mooi om te beginnen aan de laatste loodjes, de laatste klussen die nu nog voor ons liggen. Je focust op de aanstaande opening en kijkt even voorbij al het detailwerk. Afgelopen vrijdag zat de dag erop, dit betekent voor veel mensen dat het weekend in de ogen mag worden gekeken. Wij werken met z’n drieën meestal de weekenden door, maar afgelopen week dronken we wel een pilsje gingen we mee in die vreugde!
We verbouwen met voornamelijk vrienden en een gezamenlijke trots kwam in ons op. Tijdens dat biertje ontstond er een energie die de vermoeidheid deed vergeten. Mijn vriendin stelde voor de keuken op zijn plek te zetten en schoon te maken om zo fijn de week af te sluiten.
Voordat we het door hadden, blonk de keuken en was iemand onderweg naar de winkel. De BBQ ging aan en jaaaaaaa! Er werd gekookt. Joris (toekomstig de kok, nu de bouwvakker) en ik stonden gebogen over de pannen, beseffend dat de keuken nu echt zijn functie vervult. Als team kijken we om ons heen en zien iets wat ons te boven gaat. We moeten nog een maand, maar het eind is in zicht.
sjaak5sjaak6sjaak7

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!