Advertentie
Wat komt er allemaal kijken bij de opzet van je eigen restaurant? Sjaak (29) bouwt aan zijn culinaire droom, restaurant De Centrale in Delft, en houdt je elke twee weken op de hoogte van de vorderingen.
Hallo, ik ben Sjaak Borsboom; culinair avonturier en schrijver van het kookboek Gastrovan – Met je neus in de boter. Afgelopen weken bouw ik aan mijn droom. Ik klus samen met Thijs (mijn broer) en Daan (mijn beste vriend) aan een monumentale vleeshal in het centrum van Delft. We maken een restaurant en een podium voor de ambachten uit de streek en cultuur.
Eind in zicht
Het is heel erg mooi om te beginnen aan de laatste loodjes, de laatste klussen die nu nog voor ons liggen. Je focust op de aanstaande opening en kijkt even voorbij al het detailwerk. Afgelopen vrijdag zat de dag erop, dit betekent voor veel mensen dat het weekend in de ogen mag worden gekeken. Wij werken met z’n drieën meestal de weekenden door, maar afgelopen week dronken we wel een pilsje gingen we mee in die vreugde!
We verbouwen met voornamelijk vrienden en een gezamenlijke trots kwam in ons op. Tijdens dat biertje ontstond er een energie die de vermoeidheid deed vergeten. Mijn vriendin stelde voor de keuken op zijn plek te zetten en schoon te maken om zo fijn de week af te sluiten.
Voordat we het door hadden, blonk de keuken en was iemand onderweg naar de winkel. De BBQ ging aan en jaaaaaaa! Er werd gekookt. Joris (toekomstig de kok, nu de bouwvakker) en ik stonden gebogen over de pannen, beseffend dat de keuken nu echt zijn functie vervult. Als team kijken we om ons heen en zien iets wat ons te boven gaat. We moeten nog een maand, maar het eind is in zicht.
Onze tips
Restaurants in Londen: de beste pubs, bars & hotspots
Restaurants in Antwerpen: 17x ontbijten, lunchen en dineren
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Arnhem voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste adresjes voor een high tea
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Oostende voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Den Bosch voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Nijmegen voor elke prijsklasse
Restaurants op Bonaire: de beste hotspots, foodtrucks & tips
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Utrecht voor elke prijsklasse
Hotspots: de leukste Thaise restaurants en adresjes in Nederland
Nieuw op Bonaire: veel restaurants en culinaire ervaringen
Op pad met Snackspert in Amsterdam
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Tilburg
Redactie