Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Fishbar Monk

Visliefhebber? Dan mag je deze hotspot niet missen!

In samenwerking met Lifestyle Media Group

Advertentie

Ben jij een visliefhebber en geniet je graag van het goede leven? Lees dan vooral verder, want wij hebben een waanzinnige hotspot ontdekt waar ze al het lekkers uit de zee mét bijpassende drankjes serveren!

Een proeverij aan oesters, een plankje gerookte vis of een schaal vol Fruits de Mer? Als visliefhebber kan het niet anders dan dat het water je nu spontaan in de mond loopt. Trek er dus snel op uit en ga naar de hotspot van dit moment: Fishbar Monk in Haarlem. Aan de prachtige marmeren bar staan er genoeg krukjes waar je elk moment kan aanschuiven voor de borrel!

Fishbar Monk

Vangst van de dag

De bar is vernoemd naar zeeduivel (ook bekend als monkfish), een vissoort die vaak wordt gezien als bijvangst. Het menu van Fishbar Monk bestaat namelijk grotendeels uit bijvangst en Nederlandse vis. De vis wordt hier puur bereid, gegrild, gestoofd en gerookt. Aanrader is de carpaccio van Monk met gepekelde zeeduivel, hangop, gari en abrikoos. Naast het vaste menu serveren ze dagelijks wisselende gerechten, afhankelijk van de vangst van de dag. Benieuwd wat er zoal gevangen is? Neem dan een kijkje achterin het restaurant. Hier liggen alle vissen geëtaleerd op een podium van ijs.

De oesterman

Wat de bar echt uniek maakt? Op de hoek van de prachtige marmeren bar staat de oesterman, die altijd minimaal vier soorten oesters klaar heeft liggen voor je. Hij opent de oesters vlak voor je neus aan de bar en vertelt je alles wat je wilt weten over deze pareltjes! Spoiler alert: dagelijks komen de oesters vers binnen vanuit Yerseke in Zeeland.

Fishbar Monk

Vis moet zwemmen

Het gezegde vis moet zwemmen is je waarschijnlijk niet vreemd. Bij een ziltig hapje hoort natuurlijk een bijpassend drankje. En dat snappen ze bij Monk maar al te goed. Wijnen uit alle windstreken staan gekoeld om de ontembare dorst te lessen na elke hap die je neemt. Alsof er een engeltje over je tong plast.

Wat te vieren?

Elke zondag kan je als visliefhebber hier terecht voor Fruits de Mer (wel even reserveren van tevoren) en met een groot terras is dat in de middag ook een absolute aanrader! Met een flinke schaal vol scheermessen, kokkels, mosselen, Noordzee krabpoten, langoustines, crevette, oesters en Hollandse garnalen geniet je van het goede leven.

Fishbar Monk is gelegen aan Turfmarkt 20 in Haarlem. Ze zijn maandag t/m donderdag geopend vanaf 17:00 uur tot 12.00. In het weekend (vrijdag t/m zondag) tot 01:00 uur.

Fishbar Monk

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!