Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Roxanne2

Zo was mijn eerste maand bij foodies

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Mijn eerste maand bij foodies zit er alweer op! Aan de ene kant voelt het alsof ik hier al jaren werk, maar aan de andere kant lijkt het wel gisteren dat ik een vreugdedansje deed na het verlossende telefoontje. Hoe is het om je droombaan te bemachtigen en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Ik neem je mee in de wondere wereld van foodies.

Van verschillende vrienden en vage kennissen kreeg ik hem al doorgestuurd: de vacature voor contentmanager bij foodies. Of ik hier niet echt even op moest solliciteren. De waarheid was: dat had ik stiekem allang gedaan. Tot mijn grote vreugde werd ik ook nog aangenomen. Het is dat mijn handtekening onder het contract stond, want de eerste twee weken voelde het surrealistisch om bij foodies te werken. Dit was de baan die ik altijd al wilde hebben en ineens zat ik daadwerkelijk op deze eervolle plek.

Slaap, wat is dat?

Het gevolg daarvan was dat ik de eerste week amper kon slapen. Ik bedacht constant nieuwe onderwerpen voor blogs, vaste rubrieken die ik wilde toevoegen en ideeën voor social media. Natuurlijk gebeurde dat niet om 14:00 uur op kantoor maar om 03:00 uur ’s nachts. Slapen deed ik dus met een notitieboekje naast mijn bed, om de dag erna vol goede moed aan de slag te gaan. Zo hebben we inmiddels het foodies weekmenu met de lekkerste recepten, de Breakfastbytes met de laatste nieuwtjes, gloednieuwe templates voor Instagram en meer. Zo leuk om mee bezig te zijn!

Culiheaven

Geen zorgen, inmiddels slaap ik weer als een roosje, dus uw webredacteur zit niet als een zombie 60 liter koffie weg te werken achter haar bureau (ik hou sowieso meer van thee). Wat bij foodies dan weer niet bestaat, is dieet. Als het niet Sanne of Yvonne is die met wat lekkers aan komt zetten, is het wel Emil met zijn zelfgemaakte ijs of Willem met het resultaat van een shoot voor het magazine. Als je daar geen honger van krijgt, komt dat wel als je een van de kookboeken uit onze uitpuilende kast openslaat. Heerlijk om inspiratie bij op te doen voor de website of natuurlijk gewoon voor het avondeten. Ben je trouwens benieuwd naar het waanzinnig lekkere ijs van Emil? Ren dan op 24 december naar de winkel om ons januarinummer te bemachtigen.

Bibberen op het balkon

Wat je ook terugziet in het januarinummer? Mijn eerste backstagefoto. Dat was nog wel even een dingetje hoor. Op moment suprême had ik net een slechte selfiedag en stond ik met -2 in het ochtendgloren (ik ben niet zo’n ochtendmens) bibberend een foto te maken. Leg dat maar eens uit aan je langslopende buren. Maar ja, je voelt de druk want anders lig je met je eerst uitgave lelijk bij de trouwe abonnees, lelijk bij de supermarkt en lelijk bij alle vriendinnen van mijn moeder (ik weet namelijk zeker dat ze tien exemplaren gaat inslaan). Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de eerste uitgave waar ik in sta te bewonderen in de boekhandel en om jullie dagelijks te blijven inspireren met alles wat je maar moet weten op het gebied van eten.

Liefs,
Roxanne

P.s: Vergeet je niet om foodies te volgen op Pinterest, Instagram, YouTube en Facebook zodat je geen enkel smakelijk nieuwtje mist?

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!